Запорізькі підприємці знайомляться з інструментами підтримки «COVID-19 Бізнес-клініки»

скрин 02

Запорізька торгово-промислова палата продовжує реалізовувати програми підтримки і розвитку малого та середнього бізнесу. 11 червня у ВЦ «Козак-Палац» та в режимі онлайн відбувається круглий стіл, присвячений обговоренню регіональної інфраструктури підтримки середніх, малих та мікропідприємств Запорізької області в умовах пандемії COVID-19.
Наразі Запорізька ТПП виступає партнером Дніпропетровської торгово-промислової палати в регіоні в рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується ЄС та урядом Німеччини, і реалізується GIZ. Адже у цьому році при Дніпропетровській ТПП запрацювала Бізнес-клініка, інструменти підтримки якої розповсюджуються на підприємців Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Черкаської областей, контрольованих урядом територій Донецької області.
В обговоренні взяли участь віцепрезидент Запорізької ТПП Андрій Куц, віцепрезидент Дніпропетровської ТПП Сергій Кучерявенко, начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОДА Артур Бойко, в.о. начальниці Управління РВ Фонду держмайна України в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Ліна Літвінова, віцепрезидент ЗОСПП(Р) «Потенціал» Валерій Крайній, заступниця директора Запорізького обласного центру зайнятості Тетяна Кошечко, власниця компанії «Украфаворіт» Олена Ісаєвапредставник «Агенції розвитку Мелітополя» Світлана Мурич. Таким чином, презентували не тільки інструменти COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКИ, але й інші корисні та важливі для підприємців пропозиції та можливості розвитку.
Представникі запорізьких компаній вже встигли взяти участь у тренінгах в рамках проєкту COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКИ. Також планується проведення форумів, спрямованих на подолання наслідків COVID-19, а також - консультаційна підтримка малих і середніх компаній, що представляють різні галузі економіки.
Особлива увага приділятиметься інструментам, які дозволять допомогти раціональніше будувати бізнес-процеси, підвищити чутливість управління, фінансового аналізу, запроваджувати програмні продукти та IT, реагувати на актуальні ризики взаємодії з контрагентами, детальніше застосовувати можливості щодо розвитку каналів продаж, участі у держзакупівлях, виходу на нові експортні ринки, оптимізувати маркетингову, HR-складову роботи, ощадливо використовувати ресурси, зменшити навантаження на навколишнє середовище, а також інформуванню ММСП щодо інструментів державної та іншої підтримки в умовах пандемії COVID-19.

* COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКИ розпочали свою роботу в лютому 2021 року в рамках проєкту «EU4Business: Конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується ЄС та урядом Німеччини і реалізується GIZ, і з березня по вересень 2021 року надаватимуть практичну підтримку ММСП з різних регіонів України та сфер економіки задля подолання економічної кризи, викликаної пандемією COVID-19, та допомагатимуть покращити перспективи їх розвитку.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32