До уваги ЗМІ!

Завтра, 10 червня Запорізька торгово-промислова палата запрошує підприємців на зустріч «Запоріжжя - Вільнюс». Це унікальна можливість представити свою компанію литовським колегам, встановити прямі ділові контакти, отримати інформацію щодо особливостей роботи з Литвою.
Також під час заходу презентують новий проєкт співпраці Запорізької торгово-промислової палати та Вільнюської торгово-промислової і ремісничої палати для підтримки регіонального бізнесу.
Захід відбуватиметься у ВЦ «Козак-Палац» (конференц-зала, 2-й поверх) та онлайн. Початок о 10.00.

У зустрічі беруть участь:

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Литовській Республіці Володимир Яценківський;

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас;

Президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов;

Президент Вильнюської торгово-промислової і ремісничої палати Сігітас Леонавічус.

Для участі у заході зареєструвалися понад 50 запорізьких компаній малого та середнього бізнесу, що працюють в агросекторі, харчовій промисловості, машинобудуванні та металургії, енергетиці, логістиці, надають послуги автоматизації, консалтингу.
Про співпрацю
5 років тому підписано двосторонню угоду про співпрацю між Запорізькою і Вільнюською палатами. Спільно реалізували так званий твінінговий проект – це інструмент впровадження норм і стандартів Європейського Союзу, передачі передових практик між країнами – членами ЄС та партнерами – бенефіціарами.
Завдяки співпраці запорізьких та литовських фахівців понад 100 запорізьких компаній отримали експертну підтримку у питаннях виходу на ринки ЄС, розроблена дорожня карта імпорту / експорту агропродукції між Литвою та Україною.
Сьогодні Запорізька торгово-промислова палата – провідна в регіоні організація, яка підтримує експортерів на всіх етапах створення і просування товару – від моменту адаптації продукту згідно з техрегламентами окремих ринків - до забезпечення фінансових операцій.
Про новий проєкт підтримки бізнесу
Під час зустрічі «Запоріжжя-Вільнюс» презентують двосторонній проєкт, спрямований на покращення експортних можливостей малого та середнього підприємництва у Східній Європі шляхом розвитку кластерного руху.
Наразі за ініціативи Запорізької торгово-промислової палати працює запорізький кластер «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування». Це об’єднання підприємців, що працюють над створенням спільного конкурентоспроможного продукту, розвитком міжнародної співпраці. Литва має успішний досвід реалізації таких кластерних ініціатив. У планах – створення кластерів - об’єднань в інших галузях, зокрема, сільському господарстві, заохочення українсько-литовської промислової кооперації.

Для участі у заході необхідно зареєструватися за посиланням: https://cutt.ly/7b0vitW

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32