На Бізнес-форумі підприємці знайомляться з програмами міжнародної підтримки

20210609 сайт

9 червня стартував онлайн Бізнес-форум міжнародної технічної допомоги. Захід проводиться Запорізькою міською радою за участю Запорізької торгово-промислової палати в рамках реалізації Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва у місті Запоріжжі на 2021 рік. Формат проведення: онлайн-конференція та індивідуальні перемовини бізнесу з представниками міжнародних програм.

Під час пресконференції на початку заходу детальніше про основні завдання і очікування від форуму, а також - інструменти підтримки, допомоги підприємцям детальніше розповіли Олександр КОНСТАНТИНОВ, заступник міського голови м. Запоріжжя, Дмитро АНТОНЮК, віцепрезидент Запорізької торгово-промислової палати. Досвідом участі у міжнародних проектах поділився директор інжинірингової компанії «Тріада Лтд Ко» Кирило КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ.
На бізнес-форумі презентують актуальні програми та проєкти міжнародних донорських організацій, які працюють для розвитку підприємництва в Україні, ознайомлять з умовами і правилами участі в конкурсних відборах на отримання грантів, навчити підприємців правилам підготовки та подання заявок.
Адже міжнародні програми, орієнтовані на малий та середній бізнес, надають можливості доступу до фінансових ресурсів, ринків і знань, стажування за кордоном, компенсації витрат на консалтинг, спеціальні умови кредитування. А також – професійні комунікації на форумах і конференціях, тренінгах, консультації від авторитетних українських експертів.
Про переваги участі у міжнародних проєктах і програмах добре знають компанії - члени Запорізької торгово-промислової палати. Щороку участь у різних форматах такого міжнародного співробітництва беруть понад 300 компаній малого та середнього бізнесу. Саме завдяки підтримці міжнародних партнерів у Запорізькій ТПП свого часу відкриті Центри інформаційної підтримки бізнесу, експорту (в рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу, проєкту «ПРОМІС» (Канада). Палата є партнерською платформою Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ у Запорізькій області, проєкту Міжнародного Торгового Центру ІТС (Швеція) та інших авторитетних організацій, що відкривають додаткові можливості розвитку для підприємництва.
Модератор заходу - Олександр РЯБИЙ, керівник Маріупольського офісу проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East). Загалом на форумі презентують 16 програм для бізнесу.
Зокрема, у заході беруть участь експерти Програми «EU4Business» «Конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України», програми САБІТ – Спеціальної американської програми бізнес-стажувань, Проєкту Міжнародного Торгового Центру ІТС, Служби старших експертів (SES) і Центру сприяння імпорту (IPD), «Fit for Partnership with Germany», Програми «Європейський Союз для довкілля» EU4Environment, Enterprise Europe Network, Фонду ощадних кас Німеччини Sparkasse.
Окремий розділ форуму – майстер-клас з підготовки та подання заявок на отримання грантів.
Також експерти та координатори міжнародних проєктів представлять спеціальні програми для окремих напрямів бізнесу: програми аграрного і сільського розвитку, туристичного бізнесу та інших.
Підприємці зможуть взяти участь в індивідуальних перемовинах з представниками міжнародних донорських організацій.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32