Учасники Запорізького кластеру «ІАМ» розширюють мережу професійних контактів

IMG 20210415Запорізька торгово-промислова палата сприяє розвитку кластерного руху у регіоні. Кластер «ІАМ» - це Інжиніринг, Автоматизація і Машинобудування, ініціатива Запорізької ТПП, Асоціації Підприємств Промислової Автоматизації України, Національного університету «Запорізька політехніка» та групи запорізьких компаній.
Об’єднання зусиль, спільних інтересів бізнесу, освіти і науки, профільних асоціацій допомагає підприємствам ставати сильнішими, випускати якісну конкурентоздатну продукцію. Наразі учасники кластеру активно розширюють мережу професійних контактів, планують майбутні колаборації і проєкти.
Зокрема, нещодавно представники «ІАМ» відвідали Запорізький ливарно-механічний завод (входить до групи «Метінвест» разом з підприємствами «Запоріжсталь», «Запоріжкокс» і «Запоріжвогнетрив», що є членами Запорізької ТПП). Обговорили можливі напрями співробітництва з керівництвом підприємства, ознайомилися з виробництвом.
Сьогодні майже вся продукція Запорізького ливарно-механічного заводу встановлена і успішно експлуатується на технологічному обладнанні багатьох підприємств у гірничо-металургійній, машинобудівній та інших галузях промисловості. Завод засновано на базі виробничих потужностей механічного, ливарного цехів і цеху металоконструкцій комбінату «Запоріжсталь». Використовується унікальне сучасне обладнання, на якому працюють висококваліфіковані фахівці. Це дозволяє випускати конкурентоспроможну продукцію на світовому ринку.
Також цього року учасники кластеру вже провели зустрічі на підприємствах «Запоріжкран» - спеціалізований завод з випуску мостових, козлових та спеціальних кранів, лідер з виробництва кранів та кранового обладнання у Східній Європі та країнах СНД; «Інфоком ЛТД» - спеціалізується на інноваційних технологіях та рішеннях для автоматизації виробничих процесів; ПМВКП «Ассоль» - національний виробник бульдозерів, офіційний представник світових лідерів-виробників важкого машинобудування; «Агротех» - завод з виробництва сучасної сільгосптехніки.
У планах - активна реалізація спільних ініціатив, співпраця щодо інновацій, проведення спільних заходів і виставкових експозицій, підвищення кваліфікації персоналу.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32