Практикум: «Перехід на електронні трудові книжки. Страховий стаж. Дистанційна та робота вдома, оплата. Охорона праці»

Трудова книжка

28 квітня відбудеться практикум на тему: «Перехід на електронні трудові книжки. Страховий стаж. Дистанційна та робота вдома, оплата. Охорона праці в 2021р.».

Захід відбудеться у форматі онлайн (ZOOM-конференція).

В програмі:
1. Електронні трудові книжки. Електронний документообіг.
Скасування трудових книжок із записами про трудову діяльність: міф чи реальність? Розрахунок страхового стажу. Робота кадрових служб і бухгалтерії при введенні законодавчого електронного документообігу. Чи вступили в дію електронні листи з тимчасової непрацездатності? На яких умовах оплачуються лікарняні листи, видані особам, які перебувають у контакті з хворими на коронавірус, розрахунок для них страхового стажу.
2. Дистанційна і робота вдома найманих працівників у юридичних і фізичних осіб.
Що таке: «дистанційна робота» і «через Інтернет»? У чому різниця, і за яких умов такі види робіт можуть бути застосовані роботодавцем? У яких випадках необхідно обов'язкове укладення письмового трудового договору на виконання дистанційної (надомної) роботи? За яких обставин можна змінювати умови виконання працівником надомної роботи? Чи можна оформити трудовий договір для виконання працівником одночасно роботи на дому і дистанційної роботи? Коли роботодавець зобов'язаний забезпечити працівникові безпечні умови роботи, і за яких обставин він несе за це відповідальність відповідно до чинного законодавства України?
3. Діюча оплата праці у юридичної або фізичної особи, порядок зміни системи оплати праці без порушення трудового законодавства. Зміна умов трудового договору.
Яка краще для найманих працівників система оплати праці: погодинна, відрядна або встановлені конкретні посадові оклади? Штатний розклад і внесення в нього змін при зміні системи оплати праці. За яких обставин роботодавець може змінити діючу у нього систему оплати праці? Чи треба повідомляти найманих працівників про введення нових умов оплати? Як можна змінити умови праці найманого працівника, не порушуючи трудове законодавство? Юридичне оформлення змін до укладеного з працівником письмового трудового договору.
4. Донори крові. Новий порядок надання донорам крові оплачуваних відпусток. Відпустки у період карантину.
Які зміни трудового законодавства передбачені донорам крові? Чи є законодавчо встановлений період часу, протягом якого працівник може використовувати право отримати оплачувану відпустку після здачі крові? Відображення в табелі обліку використання робочого часу оплачуваних днів відпустки донорам крові. Існуючі види відпусток. Види відпусток, що надаються працівникам у період дії в Україні карантину. Помилки, допущені роботодавцем при наданні працівникам карантинних відпусток.
5. Охорона праці у юридичних і фізичних осіб в 2021р.
Нормативно-правові та законодавчі акти України про охорону праці. Вимоги щодо створення на підприємстві служби охорони. Організація навчальних заходів та перевірки знань з питань охорони праці. Види інструктажів з охорони праці та вимога до порядку проведення інструктажів. Терміни проведення. Відображення в кадровій документації проведення з працівниками вступних інструктажів з охорони праці. Перелік осіб, які зобов'язані проходити навчання з охорони праці, з видачею після навчання відповідних посвідчень. Небезпечні роботи. Дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки. Використання праці неповнолітніх працівників. Відмінність інструкцій з охорони праці від посадових або робочих інструкцій. Відповідальність роботодавця і найманих працівників за порушення законодавства про охорону праці.
6. Відповіді на запитання слухачів.

Доповідачі:
Лозицька Анастасія Євгенівна – начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області
Ващиліна Ірина Валеріївна – головний державний інспектор відділу з питань дотримання законодавства про працю, зайнятість та інші нормативно-правові акти
Заболотна Світлана Петрівна – бізнес-тренер, консультант, автор серії методичних посібників «На допомогу працівникові відділу кадрів» (м. Дніпро)
Вартість участі – 750 грн. (в т.ч. ПДВ)

Реєстрація учасників за тел. (050) 668-62-24, (098) 872-29-62, Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Практикум відбудеться в режимі онлайн на базі електронної платформи Zoom з можливістю отримувати відповіді на  запитання. Учасники повинні мати доступ до мережі Інтернет

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32