Як створювати продукти, які мають привабливу цінність для покупця?

12Запорізька торгово-промислова палата провела заключну бізнес-сесію з серії навчальних заходів Запорізького регіонального кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» на тему операційної ефективності виробничих підприємств.
Це базова тема для компаній, що прагнуть покращувати конкурентоспроможність, підвищувати обсяги експорту.

Разом вивчали:
• Лін виробництво – український досвід, спікер – Богдан Мазуркевич, незалежний експерт Lean manufacturing.
• Кращі цифрові технології для покращення ефективності виробництва, спікер - Олег Щербатенко, IT-Enterprise.
• Операційну досконалість – фреймворк та рекомендації для МСБ, спікер - Євген Ковнір, експерт Lean manufacturing.
• Кращі практики від Запорізького регіону (кейс «Тріада Зварка» і «РОЛЛ ГРАНД»).
Серед основних тез:
Lean – ощадливе підприємництво – це безкомпромісна боротьба з усіма видами втрат та безальтернативна побудова потокового виробництва.
Основні здобутки впровадження ощадливого підприємництва:
1. Зменшення загальної вартості виробництва.
2. Скорочення часу виробництва.
3. Покращення якості.
4. Усунення втрат.
У підсумку – ми повинні створювати продукт, який має привабливу цінність для покупця.
Загалом протягом навчального курсу учасники вебінарів і бізнес-сесій вивчали головні переваги кластерних організацій для учасників ринку, ролі та можливості кластерних організацій в інтернаціоналізації та експорті, основи побудови ефективної моделі виробництва і на завершення - покращення операційної ефективності промислових підприємств МСБ.
Запорізька торгово-промислова палата дякує Асоціації Підприємств Промислової Автоматизації України і особисто генеральному директору Олександру Юрчаку, всім спікера, експертам, учасникам за змістовну і корисну роботу!

Проєкт «Кластер «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» реалізується Запорізькою торгово-промисловою палатою в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32