Семінар для кадрових служб: 23 жовтня

TrudovijKodeks23 жовтня Запорізька торгово-промислова палата запрошує на семінар, присвячений актуальним змінам трудового законодавства-2020. Експерт практикуму – Світлана Заболотна, бізнес-тренер, консультант, автор серії методичних посібників «На допомогу працівникові відділу кадрів».

В програмі заходу:
1. Як пережити епідемію, не порушуючи права працівників і трудове законодавство.
Практичні поради щодо зміни у працівників умов праці та дотримання роботодавцем трудового законодавства:
- надання відпусток;
- можливість виконання робіт на віддаленій відстані без порушення КЗпП;
- зменшення робочого часу і оплата ЄСВ в цей період.
Зміни, внесені до законодавчих актів в період карантину та їх вплив на трудові та цивільно-правові відносини між працівником і роботодавцем.
2. Інспектування юридичних і фізичних осіб із застосуванням аудіо та відео-спостережень, чи можливо це в 2020р. після внесення змін і доповнень до постанови КМУ № 823 від 21.08.2019р., згідно з постановою КМУ № №1132 від 04.12.2019р.?
Види інспектування, передбачені чинним Порядком здійснення держконтролю і нагляду за дотриманням законодавства про працю в 2020р. Обов'язковість, періодичність і терміни проведення. Повноваження державних інспекторів місцевих органів самоврядування. Передбачені штрафи. Документи, що підлягають перевірці. Працевлаштування працівників з інвалідністю. Законність, прийнятого постановою КМУ №823 від 21.08.2019р., Нового Порядку здійснення держконтролю за дотриманням законодавства про працю (з внесеними до нього змінами та доповненнями постановою КМУ №1132 від 04.12.2019р.) після рішення суду, який скасував постанову КМУ №295 від 26.04.2017р.
Мінімальна заробітна плата в 2020 р. і її взаємозв'язок з прожитковим мінімумом, встановленим для працездатних осіб. Мінімальна погодинна оплата праці. Чи входять в мінімальну зарплату надбавки і доплати, що діють на підприємстві?
Оформлення цивільно-правових договорів. Вимоги трудового законодавства до оформлення кадрових документів: наказів, трудових договорів (контрактів), особистих справ і трудових книжок та ін. Висновок термінових і безстрокових трудових договорів (контрактів, сезонних робіт, надомників, працівників з інвалідністю, а також працівників з неповним робочим часом, зі скороченим робочим днем). Укладання, зміна і припинення трудових договорів з порушенням чинного законодавства. Типові помилки, яких припускаються при встановленні і зміні режиму робочого часу.
Графіки виходу на роботу (графіки змінності): особливості складання, затвердження та застосування. Особливості складання табеля робочого часу. Оплата праці працівників, які працюють з неповним робочим часом. Підсумований облік робочого часу і помилки при його застосуванні. Що необхідно знати роботодавцю при нарахуванні заробітної плати?
Порушення встановленого порядку роботи з трудовими книжками, який виявляється інспекцією з питань праці. Порушення термінів виплати заробітної плати та компенсацій, відображених в колективному договорі. Порушення, пов'язані з наданням відпусток. Чи обов'язково проводити коригування відпускних? Коли і хто має право на отримання матеріальної допомоги при наданні щорічної основної відпустки, якщо така допомога передбачена умовами колективного договору? Порушення при проведенні індексації заробітної плати.
3. Електронний документообіг: трудові договори з найманими працівниками, особисті справи і особові картки, листи з тимчасової непрацездатності. Скасування трудових книжок.
Робота кадрових служб і бухгалтерії при введенні електронного документообігу: послідовність дій. Паперова фіксація необхідної інформації. Що чекає кадрові служби при скасуванні трудових книжок і при скасуванні обов'язку їх заповнювати, зберігати, а також вносити зміни, передбачені трудовим законодавством.
4. Відповідальність роботодавця в 2020 р за порушення трудового законодавства.
Адміністративні та інші штрафні санкції, передбачені в 2020р. Розбір практичних прикладів і рекомендації лектора.
5. Відповіді на питання.

Практикум проводить - Заболотна Світлана Петрівна, бізнес-тренер, консультант, автор серії методичних посібників «На допомогу працівникові відділу кадрів»
Місце проведення - ЗТПП, м. Запоріжжя, бул. Центральний, 4, к.232, з 10.00 до 16.00
Вартість участі - 960 грн. (в т.ч. ПДВ). До вартості включено нормативні матеріали, обід, кава-брейк
Реєстрація учасників за тел. (050) 668-62-24, (098) 872-29-62, Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32