Про нові експортні тренди та транскордонну торгівлю в КНР

12 і 3 липня учасники проєкту Запорізької торгово-промислової палати «Антикризова платформа «Єднаємо бізнес Запорізького регіону – перемагаємо кризу разом!» отримували нові знання у сфері експортної діяльності.  Спікеркою профільних вебінарів виступила Євгенія Литвинова, Президент / CEO / Аналітикиня Клубу експортерів України.

Головні питання: експорт після карантину: як диверсифікувати ризики, на що звертати увагу та транскордонна торгівля в КНР – можливість оминути всіх посередників.

Євгенія Литвинова зазначає: «Разом з учасниками розглянули нові тренди експорту, сучасні варіанти продажу, доставки продукції, оптимізації роботи підприємства у разі повторного спалаху Сovid-19. А загалом – у контексті глобалізації ринків».

У числі світових трендів, які стануть невід'ємною частиною експортного світу, експертка, зокрема, називає транскордонну торгівлю і виведення на перший план онлайн-інструментів торгівлі. Корисні поради для бізнесу:

1. Постійно працювати над логістичною складовою.
  2. Шукати партнерів онлайн.
  3. Брати участь в онлайн виставках.
  4. Брати участь у транскордонній торгівлі.
  5. Робити фокус на онлайн рекламу та онлайн продажі.

Як працює транскордонна торгівля, учасники дізналися на прикладі Китаю.  У 2019 році у КНР прийнято “Закон про трансграничну торгівлю”. Аналізували основні статті імпорту до КНР, основних конкурентів українських експортерів, тенденції до зростання онлайн-продажу.

Найбільш очікуваними товарами  вважаються українська косметика, продукти харчування і БАДи, товари для домашніх тварин, розкішні аксесуари, інноваційні іграшки для дітей.

Серед головного, що необхідно знати українським підприємця при виході на ринок КНР:

1. Потрібно розуміти, чи дозволено ваш продукт ввозити до КНР.
  2. Перевірити ліцензію у імпортера.
  3. GB – стандарти, вимоги до продукції у КНР – у кожному стандарті є детальні вимоги до продукції та пакування.

Серія безкоштовних навчально-консультаційних заходів для бізнесу реалізована Запорізькою торгово-промисловою палатою за проєктом «Антикризова платформа «Єднаємо бізнес Запорізького регіону – перемагаємо кризу разом!» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

zoom0207 1

zoom0207 4 1