Фандрейзинг та гранти VS наслідки пандемії: як бізнесу відкрити нові можливості

1З 22 по 25 червня запорізькі підприємці вивчали можливості фандрейзингу та грантів як протидію сучасним викликам. Протягом чотирьох вебінарів учасники разом зі спікеркою Світланою Олєйніковою - експерткою з фандрейзингу та розвитку соціальних, культурних та бізнес-проєктів, керуючою партнеркою групи компаній Synergy Universe / Synergy Development Consulting – пройшли основні етапи – від аналізу ситуації до роботи з міжнародними партнерами.

Навчальний захід організований Запорізькою торгово-промисловою палатою за проєктом «Антикризова платформа «Єднаємо бізнес Запорізького регіону – перемагаємо кризу разом!» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Світлана Олєйнікова розповідає:

• "Пандемія нового коронавірусу все ще набирає обертів, її наслідки будуть відчуватися протягом кількох десятиліть", - про це заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреісус, повідомляє The Economic Times.

Підприємці постраждали найбільше і в цій ситуації ми маємо видихнути, з тверезою головою подивитись на ситуацію, оцінити негативний вплив на свій бізнес і суспільство, а головне - бачити нові можливості, які з'являються, а саме у сфери грантового, тобто безповоротного фінансування.

Отже, основні питання серії вебінарів «Фандрейзинг та гранти VS наслідки пандемії: Нові проблеми та виклики»:

1. Аналіз ситуації та план дій.

2. Нові грантові можливості для балансу та розвитку.

«Перед тим, як подавати заявки на грантові проєкти, варто розробити SWOT аналіз і слабкі сторони та загрози перетворити на проєкти для залучення грантового фінансування», - коментує спікерка.

1. Міжнародне партнерство задля досягнення цілей та отримання ресурсів по вирішенню проблем.

«Будь яке партнерство - це синергія, коли 1+1=11 і більше. Міжнародні партнерства надають можливість розширення ринків, запозичення досвіду, масштабування, верифікації на міжнародних ринках, а значить зміцнення довіри», - звертає увагу підприємців Світлана Олєйнікова.

Вивчали механізми створення партнерств та ефективного захисту своїх прав.

4. Донори і ефективна робота з ними.

Подавати проєкти для фінансування донорами і не знати правила гри та функціонування ринку - це гра в одні ворота.

Вивчали не тільки правила гри, але й документи, на які варто опиратись при створенні проекту та підтверджувати актуальність проблеми.

Запорізька торгово-промислова палата разом з провідними українськими експертами підготувала серію безкоштовних навчально-консультаційних заходів для бізнесу, що реалізується за проєктом «Антикризова платформа «Єднаємо бізнес Запорізького регіону – перемагаємо кризу разом!» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програми вебінарів розраховані на представників мікро-, малого та середнього бізнесу Запорізької області, органи місцевого самоврядування, що працюють з бізнесом, громадські організації.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Участь у вебінарах безкоштовна.

Реєстрація обов’язкова за посиланням: https://forms.gle/Zt1twH8gKg5sToim7

Телефони для довідок: +380 (61) 233 -11-72, моб.: +380 (50) 484 1197