Про новації податкового законодавства та електронні сервіси у форматі вебінару

119 червня вебінар для представників середнього та малого бізнесу Запорізької області провели фахівці Головного управління ДПС у Запорізькій області. Захід став важливою частиною серії безкоштовних вебінарів для бізнесу, що реалізується Запорізькою торгово-промисловою палатою за проєктом «Антикризова платформа «Єднаємо бізнес Запорізького регіону – перемагаємо кризу разом!» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Запорізькі податківці ознайомили слухачів з електронними сервісами ДПС. Начальник відділу комунікацій Людмила Савченко розповіла підприємцям про контент  офіційного сайту та можливості "Електронного кабінету", які допомагають платникам збирати необхідну інформацію, подавати звітність, отримувати витяги та довідки, дистанційно комунікувати з контролюючими органами та про інші корисні інструменти.

Разом з тим, підприємців дуже цікавили питання реєстрації податкових накладних. Під час дистанційного спілкування з представниками запорізького бізнесу начальник управління податкового моніторингу ГУ ДПС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов детально розглянув етапи автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків, ознаки безумовної реєстрації, критерії ризиковості платника ПДВ, показники, за якими визначається позитивна податкова історія суб’єкта господарювання, а також критерії ризиковості здійснення операцій та інше.

Також підприємці отримали узагальнену інформацію про останні новації податкового законодавства. Зокрема, головний державний інспектор відділу комунікацій Тетяна Гаман роз'яснила зміни в оподаткуванні та звітуванні у зв’язку з карантином, податкові пільги та преференції для бізнесу, а також зміни, внесені Законом України № 466-ІХ тощо.

Податкові сервіси онлайн

Повернення надміру сплачених коштів онлайн

Податкові зміни преферен

Презентацiя