ЗА УЧАСТЮ ЕКСПЕРТІВ ТПП УКРАЇНИ РОЗРОБЛЕНО УРЯДОВУ ПРОГРАМУ СТИМУЛЮВАННЯ ЕКОНОМІКИ

5ed503f69767b320516071Кабмін затвердив із доопрацюванням Програму нового уряду щодо стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19. Ряд її розділів підготовлено, в тому числі, за участю ТПП України, а саме: 1.2 (захист українських товарів і послуг) і 2.1 (розвиток промисловості). У роботі брали участь експерти Запорізької торгово-промислової палати і представники підприємств регіону.

У Програмі враховано ініціативи за такими напрямами: доступ до фінансів, доступ до ринків, дерегуляція, модернізація та розвиток, доступ до інфраструктури.

Важлива частина Програми – системна та ґрунтовна підтримка вітчизняного виробника. Принциповими пріоритетами є створення робочих місць і сплата податків в Україні.

Програма передбачає широкий спектр методів підтримки: допомога просуванню експорту; доступні кредити, грантові програми; розширення участі малого і середнього бізнесу у державних закупівлях.

Загалом у підготовці цієї Програми взяли участь понад 90 розробників, серед яких – аналітичні центри, бізнес-асоціації й окремі компанії (в тому числі із представників малого та середнього бізнесу). Це, зокрема, фахівці системиТоргово-промислової палати України, Спілки українських підприємців, Українського союзу промисловців і підприємців, Європейської бізнес-асоціації, Асоціації газовидобувних компаній України, Українського клубу аграрного бізнесу, Аналітичного центру Разумкова, Інституту економіки прогнозування НАН України, Аналітичного центру EasyBusiness, DIXI Group, Аналітичного центру CASE Україна і ще більш ніж десяти інших суб’єктів.

Ознайомитися з основними положеннями Програми можна за посиланням «Матеріали для обговорення Програми стимулювання економіки»:

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32