Зворотний зв'язок: анкетування щодо проблемних питань ведення бізнесу

Запорізька торгово-промислова палата запрошує взяти участь в опитуванні ТПП України щодо проблемних питань ведення бізнесу в умовах запровадження надзвичайної ситуації на всій території України.

Отримана інформація узагальнюється та щотижнево надається до Торгово-промислової палати України, Кабінету Міністрів України та відповідних державних структур, комітетів Верховної Ради України. Частина пропозицій вже знайшла практичне втілення у проєктах урядових рішень та законодавчих актів.

Зокрема:

√ Щодо конкретних звернень, враховані пропозиції по ЄСВ, які Мінекономіки надало Уряду по цих відрахуваннях, а також буде відстоюватися зменшення податкового навантаження на бізнес під час кризи і в період відновлення після неї.
√ Для підтримки бізнесу вже видозмінена програма «Доступні кредити 5-7-9%», у тому числі друга програма «Нові гроші», кредитування для мікро- і малих підприємців під 3% на 2 роки.
√ Урядом 29.04.2020 також підтримано пропозиції ТПП України до законопроєкту, яким передбачається ввести механізм надання кредитів представникам малого бізнесу під державні гарантії (ст.17 Бюджетного кодексу України).
√ Враховані пропозиції щодо введення тимчасового мораторію на усі види перевірок контролюючими органами до 1 липня 2020 року.

• 29 квітня Кабінет Міністрів України підтримав законодавчі зміни, які передбачають надання малому і середньому бізнесу, що зазнав фінансових втрат внаслідок пандемії COVID-19, доступу до фінансових ресурсів, шляхом отримання кредитів з частковою державною гарантією. Уряд продовжує працювати над планом заходів для всіх галузей економіки, в тому числі окремо для промисловості. Зокрема, прогнозується врахування внесених ТПП України, за поданням регіональних ТПП, пропозицій щодо орієнтації промисловості на внутрішній ринок України, розвиток експортного потенціалу в тих галузях, які є найбільш затребуваними під час цієї економічної кризи, підтримка по частковому безробіттю, скористатись якою можуть малі та середні роботодавці, які зупинили або ж скоротили діяльність через карантин.

Для того, щоб взяти участь в опитуванні, просимо Вас заповнити форму, що додається та направити її за електронною адресою Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра., тел. 050-484-11-97 до Управління організаційної роботи та міжнародних відносин.

Завантажити форму!

logo international trade centre 01