Запорізькі підприємства готуються до промислового безвізу

IMG 8819Промисловий безвіз, тобто Угода про відповідність і прийнятність промислової продукції (Угода АСАА) – серед головних пріоритетів порядку денного співробітництва України та ЄС. Саме питання промислового безвізу та відповідності вимогам ЄС стали ключовими темами тренінгу, що відбувся 17-18 лютого у Запорізькій торгово-промисловій палаті.

Захід відбувся в рамках проєкту «Будуємо зв’язки для успіху в експорті», який реалізується за підтримки проєкту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Підтримка рамкових умов для торгівлі».

Тренери Галина та Валерій Перепелиці, сертифіковані консультанти з експорту до ЄС та питань технічного регулювання, надали представникам запорізьких підприємств різних галузей виробництва покроковий алгоритм доведення відповідності продукції технічним вимогам Євросоюзу.

Внаслідок імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС законодавчі вимоги ринку ЄС до багатьох видів промислової продукції вже стали, а до інших – невдовзі стануть вимогами і українського ринку. Тепер і при експорті продукції до ЄС, і при продажі її в Україні виробник несе відповідальність, а отже має довести відповідність своєї продукції вимогам до безпечності, іншими словами – технічним вимогам.

Тренер Галина Перепелиця зазначає, що промисловий безвіз – це широкі можливості, але в той же час – своєрідний іспит для підприємства, і радить не боятися, змінюватися і починати діяти, а допоможе в цьому – Торгово-промислова палата.

logo international trade centre 01