Про публічні закупівлі – для замовників

25 лютого Запорізького торгово-промислова палата запрошує фахівців, на яких буде покладено обов’язки щодо здійснення спрощених закупівель, посадових осіб на одноденний семінар, в програму якого включені актуальні законодавчі аспекти регулювання цієї сфери.

Адже з 19.04.2020 року вводиться в дію нова редакція Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон), відповідно до якої значно зменшується вартісний поріг здійснення законодавчо регульованих закупівель – починаючи з 50 тисяч гривень.

Законом запроваджуються спрощені закупівлі, які є обов’язковими для всіх категорій замовників і будуть складати значну кількість (а можливо й переважну більшість для деяких замовників) з всіх закупівель через їхню невелику вартість. На ці закупівлі буде поширюватися здійснення контрольних заходів щодо перевірки з боку уповноважених органів, які здійснюють контроль у сфері публічних закупівель, а Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачені адміністративні стягнення за вчинення правопорушення (стаття 16414 КУпАП) відповідальними за організацію та проведення, зокрема – спрощених закупівель (до 51 тисяч гривень) і керівниками замовників (до 170 тисяч гривень).

На семінарі будуть розглянуті питання:

• хто має повноваження на проведення спрощеної закупівлі;
  • визначення предмету закупівлі, зокрема – в спрощеній закупівлі;
  • планування спрощеної закупівлі;
  • підстави для незастосування порядку проведення спрощеної закупівлі, альтернатива спрощеній закупівлі;
  • етапи проведення спрощеної закупівлі, алгоритм (послідовність) дій;
  • встановлення вимог до предмету закупівель, до учасників спрощеної закупівлі, критерії оцінки пропозицій;
  • вимоги до договорів за результатами спрощеної закупівлі, зміни до договорів, звітування про їх виконання;
  • відповідальність, розміри штрафів, ким накладаються.

Доповідач:

Кауніна Галина Олександрівна – практикуючий консультант у сфері публічних закупівель, постійний лектор ТПП

Вартість участі – 980 грн. (в т.ч. ПДВ)

Реєстрація учасників за тел. (061) 233-44-64, (050) 668-62-24, (097) 438-08-78 Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Місце проведення – ЗТПП, бул. Центральний, 4, з 10.00 до 15.00

tppbizedu4