Учасники Клубу якості відвідали найбільший електросталеплавильний комплекс з виробництва круглої сталевої заготовки у Східній Європі

IMG 20191114 101630Від теорії – до практики. Чергова зустріч учасників Клубу якості при Запорізькій ТПП відбулася у форматі бізнес-візиту на ТОВ "МЗ "ДНІПРОСТАЛЬ" («Інтерпайп Сталь», м. Дніпро).

Практичним досвідом зі становлення підприємства, новими підходами до виробничої культури, інструментами ощадливого виробництва, практикою розвитку лідерства, безперервного вдосконалення, системою мотивації персоналу з колегами ділилися операційний директор Андреа Мікєлана і керівник групи розвитку і безперервного удосконалення Ірина Погрібна.

У діловій місії до «Інтерпайп Сталь» взяли участь члени Клубу якості ТОВ "НВП "Преобразователь-комплекс", ДП «Івченко-Прогрес», ПрАТ "Плутон", ПрАТ «Пологівський олійноекстракційний завод», ТОВ "Корундкераміка плюс", АТ "Мотор Січ", ПрАТ "ЗАПОРІЖПОЛІМЕРТАРА", ПП "НПКО "ТАТА" і ТОВ "Завод Кранкомплект".

Інтерпайп сталь – наймолодший український металургійний завод, в якому використовується електросталеплавильний спосіб виробництва сталі. Він був побудований за технологією італійської машинобудівної компанії Danieli замість мартенівського цеху Нижньодніпровського трубопрокатного заводу (НТЗ). Розпочав роботу в 2012 році. Побудований «з нуля» із загальним обсягом інвестицій 700 млн доларів. Потужність нового заводу - 1,32 млн. тонн круглої сталевої заготовки на рік.

Учасники бізнес-візиту оглянули виробничі та складські потужності «Інтерпайп Сталь», пройшли технологічним ланцюжком в супроводі інженера-технолога з безперервного розлиття сталі Андрія Катрича і дізналися про впровадженні принципи ощадливого виробництва. Зокрема, оглянули інформаційні стенди по системі 5S; дошки для збору рацпропозицій від працівників; приклади маркування обладнання та робочих ділянок відповідно до системи управління безпекою та здоров'ям людей; обладнання роздягалень та інші санітарні норми.Корисним став досвід щодо екологічності та заощадження. Дугова електросталеплавильна піч знаходиться під захисним кожухом, що істотно знижує шум і викиди пилу в атмосферу. Щоб знизити витрати на електроенергію, до «Інтерпайп Сталь» була проведена підземна високовольтна лінія і побудована власна підстанції, на якій встановлені українські трансформатори ЗТР (Запоріжжя). Окремо варто згадати, арт-об'єкти Олафура Еліассона, розташовані на території заводу (Сонце, Твій міст роздумів, Твій тунель часу).

Нагадаємо, перший такий захід Клубу якості відбувся в 2018 р. – компанію «ТАКТ» (м. Дніпро) відвідали 10 підприємств Клубу, і відзначили такий формат, як один із найбільш ефективних способів підвищення власної кваліфікації.

Тим часом триває підготовка заключного засідання Клубу якості в грудні 2019 року на тему «Реінжиніринг системи менеджменту для підвищення ефективності організації». За анонсами стежте на нашому сайті та у ФБ.

tppbizedu4
logo international trade centre 01