Компанії – члени ЗТПП увійшли до складу кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування»

129 листопада у ВЦ «Козак-Палац» відбулися установчі збори по створенню кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» в Запорізькому регіоні.

Така ініціатива – логічне продовження реалізації положень Меморандуму про співпрацю між Запорізькою торгово-промисловою палатою, Асоціацією Підприємств Промислової Автоматизації України та НУ «Запорізька політехніка».

Першими учасниками кластеру стали запорізькі компанії «Ролл Гранд», «Тріада Зварка», «Інфоком», «Перетворювач», ПК «Котломонтаж», «Кранкомплект», «Будкомплект».

Генеральний директор АППАУ Олександр Юрчак запропонував до обговорення структуру кластеру, яка базується на концепції «Кластери ІАМ». Серед головних принципів - утворення міцних зв’язків та співпраці учасників з метою розвитку інноваційних високотехнологічних продуктів, створення розвинутої інноваційної екосистеми регіонального рівня.

Створення кластеру дозволить компаніям-учасникам швидше навчатись, нарощувати сили і об’єми та виходити на нові ринки, отримувати великі замовлення, бо кілька компаній, що взаємодіють в одній структурі, можуть досягти значно більших результатів, ніж одна.

Наразі вже до офіційного створення кластеру його учасники продемонстрували ефективні приклади спільної діяльності. Зокрема, «Тріада Зварка» - розгалужена інжинірингова компанія, що працює з провідними підприємствами України у галузі зварювання – цього року на Запорізькому промисловому форумі представила спільний проєкт із Запорізькою політехнікою зі створення і впровадження нової навчальної технології VR/AR.

Це реальний роботизований комплекс і його віртуальний аналог, що допомагає студентам та працівникам проходити навчання у віртуальній реальності.

tppbizedu4