Члени ТПП України зустрілися з головою Митної служби України Максимом Нефьодовим

5d5c103367a0c699490646Представники компаній – членів Запорізької торгово-промислової палати взяли участь у зустрічі бізнес-спільноти Торгово-промислової палати України з новообраним Головою Державної митної служби України Максимом Нефьодовим та поділилася своїм баченням щодо вирішення ключових проблем у митній сфері.

Діалог виявився продуктивним, від членів Палати прозвучало чимало ініціатив та готовність допомагати реформуванню митниці .

Новий глава Державної митної служби Максим Нефьодов вважає важливою умовою для змін на митниці формування Кабінету міністрів, здатного проводити системні реформи в суміжних сферах.

«Є попередня домовленість про збільшення фінансування фонду оплати праці, і якщо не буде несподіваних ризиків в кадровій політиці нового Кабінету міністрів, я впевнений, що у нас все вийде. Навряд чи можна говорити, що за два роки у нас зникнуть всі проблеми в митному оформленні , але я впевнений, що ми зможемо вирішити системні проблеми», - сказав Максим Нефьодов.

Він розповів, що у фокусі його уваги в найближчий рік будуть поштові, контейнерні перевезення, а також автомобільні перевезення на західному кордоні.

«Контрабандні потоки взаємозамінні. Закрив один кордон - вони перемістилися на інший. Або з пошти переїхали в бусики, або з бусів - в карго, або з карго - знову в пошту. Потрібно працювати в усіх напрямках, поступово стискаючи і скорочуючи пропускну здатність цих сірих, чорних каналів», - пояснив він.

Крім того, Максим Нефьодов має намір сконцентруватися на проблемах, пов'язаних з переміщенням через кордон окремих товарів, таких як автомобілі.

«По  авто немає єдиного магічного рецепта, але якщо ми зробимо електронний кабінет для декларанта-фізособи з спрощеним доступом і, можливо, без участі митного брокера; якщо ми будемо публікувати середні ціни, за якими митниця розмитнює аналогічні автомобілі, якщо ми зробимо нормальну систему обробки митних декларацій без ручного коректування, то я впевнений, що ми істотно знизимо кількість скарг», - сказав голова Митниці.

«220 людей у залі, 100 пропозицій від членів Палати, 32 узагальнених питання, 28 виступаючих і  всього 2 години часу. Дякую Максу за пряму і відверту дискусію з бізнес- спільнотою ТПП України. За конкретні відповіді на конкретні запитання. Наша митниця повинна стати позитивним бізнес-кейсом українських реформ. Торгово-промислова палата України, включилась до цього процесу. Для нас це принципове питання. Палата буде продовжувати цю роботу, тому що це першочергове питання формування конкурентоздатності нашого бізнесу. Звичайно, ми розуміємо, що ця зустріч є попередньою, Макс поки один у полі воїн, але Палата, як виразник інтересів МСП розуміє: треба формувати  сучасні правила гри на  митниці вже зараз. 40 % ВВП формується саме там! Так, це не робиться в 1 день. Так, це  комплекс питань, починаючи від  законодавчої бази закінчуючи  зарплатами митників. Але ми працюємо разом. Все тільки починається», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Нагадаємо, що спеціалісти Запорізької торгово-промислової плати – експерти у сфері митного оформлення – забезпечують надійне і якісне супроводження зовнішньоекономічної діяльності при зверненні у Запорізьку митницю.

Для отримання додаткової інформації щодо митних послуг звертайтеся до управління сертифікації і декларування за тел.: (061) 233-32-66, (067) 243-03-82, (050) 322-65-69

Представництво Запорізької ТПП у м. Бердянськ: тел. (06153) 55-220

Представництво Запорізької ТПП у м. Мелітополь: тел. (0619) 43-07-43, (050) 486-02-96

tppbizedu4