У ВЦ «Козак-Палац» відбувся «Ярмарок вакансій»

126 липня у виставковому центрі «Козак-Палац» відбувся літній ярмарок вакансій для вимушено переміщених осіб та учасників АТО/ООС за участі першого заступника Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України  Юсуфа Куркчі. Запорізька торгово-промислова палата виступила регіональним партнером заходу.

У ярмарку взяли участь заступник директора - начальник управління Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, керівники  громадської організації «СВ-платформа», координатори міжнародного проєкту «Подолання наслідків конфлікту», віце-президент ЗТПП Андрій Куц та близько 30 запорізьких роботодавців, що шукають кваліфікованих працівників.

«Робота для ВПО важлива не лише з точки зору фінансового благополуччя - це також можливість налагодити нові соціальні зв'язки та психологічно освоїтися на новому місці проживання. Якщо говорити про зовсім молодих людей, які закінчили школу, то це той вік, коли більшість лише починає знаходити своє місце у суспільстві та створювати соціальні зв'язки, тому їм відносно просто адаптуватися у новому регіоні, наприклад, студентам. Але старші люди, які, через важкі обставини були вимушені залишити власні домівки, залишилися також без раніше сформованих соціальних зв'язків, часто без підтримки родичів та в умовах жорсткої конкуренції на ринку праці. Ветаранам АТО/ООС також не так просто знайти нову достойну роботу після повернення до цивільного життя. Тому наш проект спрямований саме на допомогу таким людям здобути комфортні умови для фінансової стабільності та психологічної адаптації» - зазначив перший заступник Міністра Юсуф Куркчі.

Важливо зазначити, що Ярмарка є лише одним елементом із комплексу заходів, які реалізуються для допомоги ВПО та ветеранам АТО/ООС, в рамках субпроекту «Перспектива» - «БІзнес-Платформа».

Субпроект включає дві складові:

1) Розширення можливостей для отримання доходів: це серія тренінгів, семінарів, консультацій, які організовує ГО «СВ-Платформа». Цільові категорії громадян отримуючть навички та можливості для пошуку роботи. В подальному частину учасників тренінгів спрямують на безкоштовне навчання для перекваліфікації та отримання навичок у нових професіях, які затребувані у регіоні. А також є можливість отримати знання, необхідні для започаткування власної справи.

2) Також зараз в процесі підготовки до запуску і  друга складова субпроекту - це надання психологічної допомоги, яку також надаватимуть тим, хто цього потребує із числа ВПО та ветеранів АТО/ООС і членів їх сімей.

Сам субпроект є одним із десяти субпроектів, які реалізує МТОТ спільно зі Світовим банком у рамках Проекту «Подолання наслідків конфлікту пілотний проект з відновлення та розбудови спроможностей».

tppbizedu4