Запорізький Промисловий Форум – 2019 об’єднав п’ять спеціалізованих виставок

Виставка 121 травня у ВЦ «Козак-Палац» відбулося відкриття Запорізького Промислового Форуму. Захід об’єднує п‘ять спеціалізованих виставок: «Машинобудування. Металургія», «Литво», «Зварювання», «Електротехніка та автоматизація», «Композити та склопластики».
Це один із найбільших в Україні промислових форумів, що презентує новинки в галузях металургії, ливарних технологій, машинобудування, композиційних матеріалів, енергетики, електротехніки, автоматизації, IT-рішень, об’єднує серію науково-практичних конференцій, майстер-класів, практикумів, коопераційних зустрічей.
Захід вже понад 20 років організовує Запорізька торгово-промислова палата за підтримки:
- Запорізької облдержадміністрації
- Запорізької обласної ради
- Запорізької міської ради
- Асоціації ливарників України
- Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України
- Фізико-технологічного інституту металів і сплавів НАН України
- Торгово-промислової палати УкраїниУ цьому році представлені експозиції понад 150 учасників – підприємств України, Німеччини, Польщі, торгові марки компаній Великобританії,  Італії, Китаю, Нідерландів, США, Туреччини, Франції, Швейцарії, Чехії, Японії та інших країн.
У рамках експозицій демонструються: машини, механізми і технологічне обладнання, важке машинобудування, інструменти та оснащення, контрольно-вимірювальні прилади, електротехніка, гідравліка, верстати, технології зварювання, енергозбереження.
Актуальне завдання для промислового сектору – формування кадрового потенціалу. З цією метою на виставці працюватиме інформаційний центр кадрових пропозицій Запорізького обласного центру зайнятості.Індустрія 4.0 по-запорізькі
Серед головних тем виставки – цифрові технології та основи «Індустрії 4.0». Один із постійних учасників виставки – запорізька компанія «Тріада ЛТД» та Запорізький національний технічний університет представляють спільний проект – нову навчальну технологію VR/AR власної розробки. На стенді зустрілися реальний роботизований комплекс і його віртуальний аналог – справжній помічник у навчанні зварювальним процесам.
Виставки демонструють не тільки взаємодію бізнесу і освіти, але й великих підприємств і МСБ.  Промислове виробництво Запорізького регіону представляють Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь», акціонерне товариство «Мотор Січ», завод «Кранкомплект», «АІСС Груп», «ТАТА», «Спецавтоматика», «Южтрансполіс плюс» та багато інших.
Новою точкою відліку в спільних діях бізнесу, науки, профільних асоціацій у напряму Індустрії 4.0 має стало підписання Меморандуму про співпрацю між Запорізькою торгово-промисловою палатою, Асоціацією підприємств промислової автоматизації України та ЗНТУ під час урочистого відкриття виставок.
У документі зазначається: «Меморандум укладається з метою створення центру «Індустрія 4.0», регіонального кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування. Металургія» та впровадження якісно нового рівня співробітництва між вченими та учасниками промислових хайтек-секторів з метою розвитку промислового, інноваційного та експортного потенціалу Запорізької області».У діловій програмі Запорізького Промислового Форуму
21 травня – форум «Цифрова економка», конференція «Композити – інноваційні матеріали», науково-технічна конференція «Литво. Металургія».
22 травня  - всеукраїнська конференція «Зварювання-2019», семінари «Інженерна практика», «Якість електроенергії та її вплив на економічні показники підприємства».Режим роботи виставкового центру для відвідувачів:
21-22 травня з 10.00 до 17.30
23 травня з 10.00 до 15.00З детальною програмою заходів можна ознайомитися на сайті:
www.expo.zp.ua

tppbizedu4