Запорізький Промисловий Форум – 2019 об’єднає п’ять спеціалізованих виставок

З 21 по 23 травня у ВЦ «Козак-Палац» відбудеться Запорізький Промисловий Форум, який об’єднає п‘ять спеціалізованих виставок: «Машинобудування. Металургія», «Литво», «Зварювання», «Електротехніка та автоматизація», «Композити та склопластики».

Це один із найбільших в Україні промислових форумів, що презентує новинки в галузях металургії, ливарних технологій, машинобудування, композиційних матеріалів, енергетики, електротехніки, автоматизації, IT-рішень, об’єднує серію науково-практичних конференцій, майстер-класів, практикумів, коопераційних зустрічей.

Захід вже понад 20 років організовує Запорізька торгово-промислова палата за підтримки:

- Запорізької облдержадміністрації

- Запорізької обласної ради

- Запорізької міської ради

- Асоціації ливарників України

- Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України

- Фізико-технологічного інституту металів і сплавів НАН України

- Торгово-промислової палати України

У цьому році будуть представлені експозиції понад 150 учасників – підприємств України, Німеччини, Польщі, торгові марки компаній Великобританії, Італії, Китаю, Нідерландів, США, Туреччини, Франції, Швейцарії, Чехії, Японії та інших країн.

У рамках експозицій демонструватимуться: машини, механізми і технологічне обладнання, важке машинобудування, інструменти та оснащення, контрольно-вимірювальні прилади, електротехніка, гідравліка, верстати, технології зварювання, енергозбереження.

Актуальне завдання для промислового сектору – формування кадрового потенціалу. З цією метою на виставці працюватиме інформаційний центр кадрових пропозицій.

Індустрія 4.0 по-запорізькі

Серед головних тем виставки – цифрові технології та основи «Індустрії 4.0». Один із постійних учасників виставки – запорізька компанія «Тріада ЛТД» та Запорізький національний технічний університет представлять спільний проект – нову навчальну технологію VR/AR власної розробки. На стенді «зустрінуться» реальний роботизований комплекс і його віртуальний аналог – справжній помічник у навчанні зварювальним процесам.

Витавки продемонструють не тільки взаємодію бізнесу і освіти, але й великих підприємств і МСБ. Промислове виробництво Запорізького регіону представлять Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь», акціонерне товариство «Мотор Січ», завод «Кранкомплект», «АІСС Груп», «ТАТА», «Спецавтоматика», «Южтрансполіс плюс» та багато інших.

Новою точкою відліку в спільних діях бізнесу, науки, профільних асоціацій у напряму Індустрії 4.0 має стати підписання Меморандуму про співпрацю між Запорізькою торгово-промисловою палатою, Асоціацією підприємств промислової автоматизації України та ЗНТУ.

У проекті документу зазначається: «Меморандум укладається з метою створення центру «Індустрія 4.0», регіонального кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування. Металургія» та впровадження якісно нового рівня співробітництва між вченими та учасниками промислових хайтек-секторів з метою розвитку промислового, інноваційного та експортного потенціалу Запорізької області».

На форумі – про цифрову економіку для МСБ

Про переваги цифрових технологій для розвитку малого та середнього бізнесу буде йти мова на форумі «Цифрова економіка: МСБ на шляху до автоматизації», що відкриє роботу одночасно з виставками, 21 травня. Захід організовує Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя, заснований на базі Запорізької торгово-промислової палати за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

У програмі дводенного форуму – три дискусійні блоки, присвячені можливостям інноваційного розвитку, кібербезпеці та кращим практикам промислової автоматизації. Запланована нетворкінг-сесія зі спікерами, візити на підприємства регіону, де успішно працює автоматизоване виробництво.

Також у діловій програмі Запорізького Промислового Форуму

21 травня – конференція «Композити – інноваційні матеріали», науково-технічна конференція «Литво. Металургія».

22 травня - всеукраїнська конференція «Зварювання-2019», семінари «Інженерна практика», «Якість електроенергії та її вплив на економічні показники підприємства».

Режим роботи виставкового центру для відвідувачів:

21-22 травня з 10.00 до 17.30

23 травня з 10.00 до 15.00

З детальною програмою заходів можна ознайомитися на сайті:

www.expo.zp.ua

Акредитація ЗМІ: