23542351

Таможенный брокер

Новости

Запорізька ТПП допомагає малому бізнесу впроваджувати систему НАССР

1Нагадуємо, що в Україні триває обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР. У Запорізькій ТПП нещодавно відбувся спеціальний семінар з цієї теми. Докладніше про програми-передумови НАССР, розробку документації, правила здійснення безпечних закупівель і організацію роботи персоналу в контексті системи управління безпечністю харчових продуктів представникам малого бізнесу розповідали консультанти, запрошені Запорізькою ТПП.

Адже згідно з законодавством, з 20 вересня 2019 року наявність системи НАССР стає обов’язковою для підприємств, які постачають харчові продукти кінцевому споживачу і мають не більше 10 осіб робочого персоналу. У зв‘язку з цим Запорізька ТПП розпочинає активну консультаційну кампанію для суб’єктів малого бізнесу, які працюють на «малих» потужностях із продуктами харчування.

Зокрема, у рамках тематичного семінару експерти ЗТПП і консультанти з Києва відвідали одну із точок громадського харчування м. Запоріжжя і провели попередній аудит на відповідність вимогам НАССР. За домовленістю із власником закладу представники ТПП оглянули всі приміщення і надали поради щодо оптимізації виробничого процесу і планування робочого простору з урахування наведених вище принципів НАССР.

В травні-червні 2019 року ЗТПП планує продовжити серію навчальних семінарів з НАССР і стати ще ближчою для підприємців, яким це необхідно. Семінари будуть проведені не лише в Запоріжжі, але і в Мелітополі та Бердянську (напередодні курортного сезону).

Початок занять в такій «школі» НАССР буде анонсовано на ще одному професійному заході для рестораторів і готельєрів – форумі HoReCaPRO.

Звертаємо увагу, що до принципів НАССР (системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках) належать:

1) ідентифікація небезпечних факторів, яким необхідно запобігти або які необхідно усунути або зменшити до прийнятного рівня;

2) визначення критичних контрольних точок на етапах, на яких контроль управління є визначальним для запобігання виникненню небезпечних факторів, їх усунення або зменшення до прийнятного рівня;

3) установлення критичних меж у критичних контрольних точках, які дають змогу відрізнити прийнятність харчового продукту від неприйнятності з точки зору його безпечності;

4) проведення процедур моніторингу в критичних контрольних точках, які забезпечують отримання даних для оперативного управління небезпечними факторами;

5) запровадження коригувальних дій, які повинні проводитися, якщо результати моніторингу свідчать про те, що певна критична контрольна точка вийшла з-під контролю;

6) розроблення процедур, які повинні застосовуватися на постійній основі, з метою перевірки результативності заходів, зазначених у пунктах 1-5;

7) розроблення документів та ведення записів відповідно до виду діяльності та обсягів виробництва для підтвердження результативного застосування заходів, які зазначені у пунктах 1-6.

Запорізький Міжнародний Інвестиційний Форум
Запорізький виставковий центр "Козак-Палац"
Експертні послуги On-line у Запорізькій ТПП
Оформлення карнетів АТА у Запорізькій ТПП
ukenfrdeites

Інформаційні партнери

Запорізька торгово-промислова палата

   Графік роботи:

  • Понеділок - Четвер з 8.30 до 17:30
  • П'ятниця з 8.30 до 16:30

   69005, м. Запоріжжя, бул. Центральний, 4



Тел./Факс: +38 (061) 213-50-24 , +38 (061) 233-26-54

E-mail: cci@cci.zp.ua 

 

 

 

Бердянське невідокремлене відділення ЗТПП

   71108, м. Бердянськ, пр. Східний, 102

Тел./Факс: (06153) 55-220, 55-403



Мелітопольське невідокремлене відділення ЗТПП

   72311 м. Мелітополь, пр. Б. Хмельницького, 67

Тел. (0619) 43-03-43 

 

 

Стати членом палати

Послуги ЗТПП

Оренда конференц - залів

Реклама на сайтах ЗТПП

 

 

 

 

 

 

Rss Feed Cci.zp.ua