HACCP Checklist e1553523702163З огляду на численні звернення підприємств харчової промисловості і громадського харчування до Запорізької ТПП щодо отримання кваліфікованих роз’яснень основних вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 р. повідомляємо Вам про проведення 4 квітня 2019 р. спеціалізованого семінару на тему «Порядок впровадження та перевірки дієвості системи управління безпекою харчової продукції НАССР.

Нагадаємо, що активне впровадження системи НАССР на підприємствах харчової галузі розпочалося з 2017 року. З 20.09.2019 р. наявність системи НАССР відповідно до вищевказаного закону стає обов’язковою також і для підприємств, які постачають харчові продукти кінцевому споживачу, мають не більше 10 осіб робочого персоналу і займають площу до 400 кв.м.

Таким чином, всі підприємства, які працюють із продуктами харчування та/або вводять їх в обіг, в т.ч. компанії, зайняті в сфері HoReCa (готелі, ресторани, кейтерингові служби), торгові і складські організації незалежно від розміру виробничих потужностей, повинні застосовувати постійно діючі процедури, засновані на принципах НАССРта визначені наказом Мінагрополітики України №590 від 01.10.2012 р.

Через декілька місяців ефективність впровадження таких процедур на підприємствах всіх форм власності перевірятимуть спеціально навчені аудитори Держпродспоживслужби України, як спеціального уповноваженого органу.

Про особливості впровадження системи НАССР та порядок здійснення перевірок її дієвості на підприємстві на семінарі доповідатимуть залучені нами консультанти з ТОВ «Глобал Сертифік» (м. Київ) та Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області

Зокрема міжнародний аудитор НАССР Гріфцова Юлія поділиться із Вами досвідом щодо розробки документації, здійснення безпечних закупівель і правильної роботи із персоналом в контексті системи НАССР, а представник Держпродспоживслужби розкаже, як уникнути штрафів за порушення вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів, і за яких обставин контролюючий орган може припинити роботу Ваших виробничих потужностей.

Детальна програма – за посиланням

Участь у семінарі складає 1200 грн. з ПДВ за одного представника підприємства. Для членів Запорізького клубу якості діє знижка в розмірі 20%. За додатковою інформацією звертайтеся до управління експертиз ЗТПП за тел. (061) 213-50-27 та/або (050) 488-03-83. Для отримання рахунку на оплату просимо Вас заповнити он-лайн анкету.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32