«Є-звітність» та інші питання бухгалтерського обліку вивчали на практикумі

1main21 березня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся практикум для керівників і бухгалтерів бюджетних і комунальних установ, присвячений бухгалтерському обліку та фінансовій звітності в бюджетних установах, а також – перевіркам контролюючими органами.

Протягом п’яти годин учасники встигли розглянути три заплановані модулі: питання складання фінансової і бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, особливості здійснення державного фінансового контролю органами Держаудитслужби, дізналися основні вимоги інспекторів Держпраці при перевірках бюджетних і комунальних установ.

Стартував захід з актуального питання подання звітності в електронному вигляді. Як зазначила начальник управління консолідованої звітності ГУ Державної казначейської служби України в Запорізькій області Світлана Коцарь, цього року річна звітність перший раз подається у повному обсязі за допомогою автоматизованої системи «Є-звітність», завдяки цьому органи казначейства об’єднають наших розпорядників коштів у єдиний звіт по всій Україні.

Також доповідачами виступили начальник відділу контролю у соціальній галузі та сфері культури управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області Алла Мамонова, головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів ГУ Держпраці у Запорізькій області Ірина Ващиліна.

За заходами навчального центру «ТПП-Академія» можна стежити на сайті www.bizedu.com.ua
tppbizedu4