Основи ризик-менеджменту для учасників Клубу якості

114 березня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулося перше у цьому році засідання Клубу якості. Актуальна тема оцінки й управління ризиками – як обов’язкова вимога стандарту ISO 9001:2015 – об’єднала фахівців понад 20 підприємств Запорізького регіону. Обраний формат клубної діяльності вже понад 15-ти років дозволяє фахівцям з якості не тільки своєчасно отримувати кваліфіковані консультації авторитетних експертів, але й обмінюватися досвідом, спільно знаходити ефективні шляхи вирішення проблем.

Цього разу зустріч провів Сергій Рубальський – генеральний директор «Глобал Сертифік», віце-президент Асоціації УкрАО:

«Заходи у рамках Клубу якості традиційно організовуються Запорізькою торгово-промисловою палатою. Сьогоднішня тема - для тих, хто хоче змінюватися, дізнаватися щось нове та запроваджувати це на своїх підприємствах. Мова піде про міжнародні стандарти та ризики».

В умовах сьогодення формування системи ризик-менеджменту на підприємстві – необхідна умова ефективної діяльності. Цього вимагають і фактично всі міжнародні стандарти.

Стартував же захід з актуальної теми євроінтеграції і переходу до європейських міжнародних вимог і стандартів, що теж є ризиком для будь-якого підприємства.

«Ризик-менеджмент стосується будь-якої сфери бізнесу, його мета - зробити діяльність ефективною. Це нові стратегії міжнародних стандартів з якості, екології, охорони праці, харчової безпеки тощо. Неможливо зробити жодного кроку без прорахунку ризиків. На основі механізмів, які прописані в міжнародних стандартах, ефективність необхідно обраховувати у фінансовому виразі, тому саме цьому ми присвятимо сьогоднішнє заняття», - зазначив Сергій Рубальський.

Справді, велика увага була приділена практичним вправам. Під час роботи у групах учасники вирішували завдання з розробки процесу, якісної і кількісної оцінки ризиків, їх мінімізації.

Попереду на учасників Клубу якості чекають нові цікаві заходи. Щодо приєднання до лав Запорізького клубу якості – звертайтеся за телефонами (061) 213-50-27, (050) 488-03-83.

IFFA Banner 240x350