Від проектування – до врожаю

1З 12 по 14 лютого у виставковому центрі «Козак-Палац» відбулися  спеціалізовані виставки «АгроТехСервіс» і «Будівництво в цивільному та аграрному секторі». Очікуваною подією для аграріїв та компаній з переробки продукції стала ІІІ науково-практична конференція «Садівництво та ягідництво: від проектування до врожаю», організована партнером Запорізької торгово-промислової палати – Асоціацією «Укрсадпром».

За словами заступника голови Асоціації Олександра Матвійця, конференція вже втретє об’єднала професійні садівничі господарства, наукові, навчальні заходи не тільки Запорізької області, але й Київської, Полтавської, Січеславської, Херсонської та стала традиційним місцем зустрічі професіоналів.

Як зазначив під час відкриття заходу віце-президент Запорізької ТПП Дмитро Антонюк, активна діяльність щодо просування експорту – спільний напрям роботи для Палати та Асоціації. Зокрема, ЗТПП пропонує аграріям використовувати інструменти міжнародних проектів «EU4Business», ПРОМІС, GIZ, проекту Міжнародного Торгового Центру ІТС. Цього року на них чекають практичні тренінги, навчальні курси щодо експорту, сертифікації продукції, стандартів якості, ІТ-технологій, а також спеціалізовані форуми, програми стажування за кордоном, консалтингові послуги, міжнародні виставки.

Тим часом конференцію присвятили трьом основним питанням: сучасному стану розсадництва, технологіям живлення та захисту садів, практичним аспектам кредитування сільськогосподарських виробників.

Розпочали обговорення з практичних кроків, які необхідно зробити для участі у державних програмах для розвитку садівництва, повна назва: «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними».

Нагадаємо, першим діловим заходом виставки «АгроТехСервіс» став «круглий стіл», що відбувся учора, 12 лютого та цілком був присвячений програмам фінансування агробізнесу.

tppbizedu4