«Industry 4.0»: запорізькі підприємці вивчають майбутнє

111 грудня у Центрі інформаційної підтримки бізнесу, заснованому на базі Запорізької торгово-промислової палати, стартував навчальний курс ««Industry 4.0: від розмов до дій». Освітній захід відбувається за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи EU4Business. Учасниками тренінгу стали керівники та менеджери підприємств МСБ, що працюють у різних галузях промисловості, освіти, сфери послуг.

Тренери курсу - співзасновники Української партнерської платформи “The Bright Side of Ukraine” Євген Клісенко та Олександр Алєшко. Протягом трьох днів в інтерактивній формі тренінгу обіцяють розвінчати стереотипи навколо Industry 4.0, примусити вийти з зони комфорту та замислитися над майбутнім.

Євген Клісенко розповідає: «Наш захід адресований практично до всіх, хто займається бізнесом. Підприємці повинні знати, як правильно готуватися до тих змін, що неодмінно настануть у найближчі роки та торкнуться кожного з нас. Під час нашої сесії ми постараємося розвінчати дуже багато міфів, стереотипів»

Стрімкий розвиток цифрової економіки змінює світ. З одного боку, це серйозний виклик, з іншого – нові можливості та переваги для бізнесу.

Як діяти? Перш за все, експерти радять провести самодіагностику, яка дозволить краще визначити готовність чи неготовність підприємства, що необхідно зробити у першу чергу. Саме на допомогу компаніям вибудувати «дорожню карту» власного руху в умовах 4-ї промислової революції і націлений тренінг. Формат заходу – інтерактивний. За допомогою практичної ділової гри учасники зможуть зазирнути в майбутнє та підвищити власні компетенції.

Під час тренінгу учасники опанують вміння та навички:

• аналізу та оцінки впливу трендів Industry 4.0 (технологічних, управлінських, комунікаційних та ін.) на галузь та підприємство;
  • аналізу змін у поведінці та очікуваннях клієнтів та споживачів під впливом трендів четвертої промислової революції;
  • оцінки готовності власного підприємства до здійснення змін для подальшої роботи в умовах Industry 4.0;
  • підготовки дорожньої карти цифрової трансформації підприємства;
  • розробки та оновлення стратегій розвитку підприємств у відповідності до можливостей і викликів Industry 4.0;
  • розробки та трансформації бізнес-моделей у відповідності до можливостей і викликів Industry 4.0;
  • формування профілю компетенцій управлінського персоналу “Менеджер 4.0”.

tppbizedu4