Запорізький фестиваль «StartUp Fest 2018» чекає на бізнес-ідеї

1З 30 листопада по 1 грудня у виставковому комплексі «Козак-Палац» відбуватиметься перший фестиваль стартапів «StartUp Fest 2018». Організатори фестивалю, у числі яких - Запорізька торгово-промислова палата, під час прес-конференції розповіли детальніше про захід, що наближається.
Цей фестиваль відбувається у рамках реалізації Програми підтримки малого та середнього бізнесу у м. Запоріжжя на 2017 – 2021 роки. Мета заходу – популяризація у місті стартап-руху, заохочення креативних підприємців, а особливо тих – хто тільки планують відкрити власну справу.
Обговорюючи тему підприємницької творчості у нашому місті, заступник міського голови Валерій Еделєв навів приклад іншого фестивалю – вже успішного ІТ-форуму.
- Коли ми почали розвивати ідею проведення в Запоріжжі IT-форуму, у багатьох це викликало лише скепсис, мовляв, це зовсім не наш формат, і дві сотні людей не зацікавляться. Перший форум зібрав 800 учасників, цього року їх було вже 4 тисячі, і у нашого форуму вже є ім'я. Думаю, та ж доля чекає і перший фестиваль стартапів. Ми хочемо показати, що у нас є багато творчих людей, які бажають розпочати свою справу, у яких є безліч ідей, привабливих для інвесторів. Що із Запоріжжя краще не їхати, а залишитися тут і успішно розвиватися, - підкреслив Валерій Еделєв.
Віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Дмитро Антонюк розповів про програму фестивалю, яка обіцяє бути дуже насиченою. На дискусійних майданчиках будуть обговорюватися більше 25 стартап-проектів з різних міст України. А на виставкових майданчиках можна буде ознайомитися з уже працюючими проектами - коворкінгами, інкубаторами, антикафе та іншими. Більш поглиблені знання бажаючі зможуть отримати на 15 майстер-класах з маркетингу, продажу, фінансів, менеджменту.
Гостями фестивалю «StartUp Fest 2018» і VIP-спікерами стануть провідні стартапери, серед яких Андрій Карп’юк, який увійшов в сотню інноваторів Європи.
Марія Шавріна - колись запорізький стартапер-початківець, а нині директор ТОВ «Соло Арт Груп» - закликала запоріжців активніше виходити в люди зі своїми бізнес-ідеями і обов'язково відвідати фестиваль «StartUp Fest 2018» 30 листопада та 1 грудня. Марія виграла конкурс стартапів і отримала грант в розмірі 100 тисяч гривень на розвиток свого арт-бізнесу. Переможців і призерів фестивалю стартапів теж чекають привабливі заохочення.

200x150