Підприємці навчалися виходити на ринки правильно

1.1Семінар-тренінг у Запорізькій торгово-промисловій палаті об’єднав керівників підприємств МСБ, менеджерів зовнішньоекономічної діяльності, логістів та спеціалістів з експортно-імпортних операцій. Вчилися аналізувати ризики в міжнародній торгівлі, розпізнавати їх та уникати в практичній роботі на експортних ринках.
Освітній захід відбувся за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи EU4Business. Організатор - Центр підтримки бізнесу м. Запоріжжя, оснований на базі Запорізької торгово-промислової палати.
Інтенсивний одноденний курс під назвою «Пошук та перевірка контрагентів. Ризики в міжнародній торгівлі. Як розпізнати та запобігти»  провів спеціаліст у галузі міжнародної торгівлі, керівник проектів Асоціації експортерів та імпортерів «ЗЕД» Микола Ларін. Експерт зазначає, що проблема з грамотним дослідженням ринку – одна з головних перешкод на шляху до міжнародної торгівлі для компаній, що тільки роблять перші кроки у цьому напрямку. Під час тренінгу були наведені практичні приклади вивчення ринків, використання баз даних, мова йшла про перешкоди під час виходу на європейські ринки, професійні підходи до організації експортної діяльності.
З отриманими знаннями учасники сподіваються збільшити обсяги експорту та відповідно – набути досвіду у міжнародній торгівлі.
CMOL1104
Наталя Андрущенко, заступник директора Мелітопольського механічного заводу розповідає: «Тренінг дуже цікавий та корисний для нас. Ми є виробниками запасних частин для тракторів, гірничо-видобувної промисловості, випускаємо грунтообробну техніку. Сьогодні ми серйозно працюємо над питанням виходу на нові для нас європейські ринки, і даний тренінг допоможе нам визначитися, з яким продуктом і на який ринок краще виходити».
Олексій Надточій, заступник директора ТОВ «Корундкераміка плюс»: «Наше підприємство спеціалізується на виробництві технічної кераміки. Регулярно відвідуємо тематичні тренінги у Запорізькій торгово-промисловій палаті. Прагнемо розвивати експортний напрямок діяльності та сподіваємося, що цей тренінг допоможе нам бути впевненими та професійно підготовленими».
Тетяна Лук’янова, заступник директора ТОВ «ІЗПМ»: «Тренінг цікавий нам тим, що ми вже стикалися з недобросовісними постачальниками. Тепер дуже ретельно обираємо партнерів – і якщо у межах України ми знаємо, як мінімізувати ризики, то щодо зарубіжних партнерів – навчаємося на тренінгу».
CMOL8790CMOL9043

200x150