Запорізькі аграрії вперше презентували власну продукцію на глобальній виставці імпортних товарів у Китаї

1
5-10 листопада в Шанхаї відбулася наймасштабніша виставка імпортних товарів і послуг – China International Import Expo, що об’єднала понад 300 тисяч зареєстрованих відвідувачів, більше 5 тисяч інвесторів, баєрів, волонтерів та офіційних делегацій з-понад 130 країн і регіонів.
Вперше на такій глобальній виставці був представлений колективний стенд Запорізької області, організований Запорізькою торгово-промисловою палатою. На інформаційному стенді можна було ознайомитися з інвестиційно-промисловим потенціалом Запорізької області. Головна тема – агропромисловий комплекс – як одна із галузей для налагодження міжнародного співробітництва.
Під час урочистого відкриття виставки стенд Запорізької області відвідав Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. Поспілкувавшись із представниками запорізького агробізнесу, Торгово-промислової палати регіону, він привітав прагнення до розширення ринків збуту та міжнародного партнерства. Степан Кубів наголосив на привабливості ринку Китаю для України: «Торгові відносини між Україною і КНР стають міцнішими з кожним роком. Наш товарообіг зростає, але перспективи значно більші». Загалом на стенд Запорізького регіону завітали представники понад 40 країн, зокрема, Австралії, Азербайджану, Аргентини, Білорусі, Італії, Туреччини, Японії, та все ж таки найактивнішими відвідувачами стали представники китайських торгових та інвестиційних компаній.
20181105 132748
Аграрні та харчові компанії Запорізького регіону, у числі яких - «ТД «Славія», «Племзавод «Степной», СВК «Перемога», «Новомиколаївський молокозавод», ефективно презентували власну продукцію та провели переговори з потенційними партнерами.
3
Китай входить у трійку найперспективніших ринків для українського експорту. Вже зараз товарообіг з КНР складає майже 8 млрд $.
Збільшити ці показники – по силам запорізьким аграріям. «Під час виставки нам вдалося провести продуктивні зустрічі з китайськими торговими представниками, які, зокрема, зацікавлені у поставках української муки, черешні. Перший висновок - ми повинні створювати нові умови для формування великих партій продукції, і єдиний вірний шлях для цього – кооперація», - вважає учасник China International Import Expo, голова сільськогосподарського виробничого кооперативу «Перемога» Віктор Грищук.
У рамках візиту до Китаю запорізькі підприємці також взяли участь у Китайсько-українській конференції з сільського господарства, транскордонної торгівлі та інвестицій, познайомилися з організацією роботи з постачальниками на декількох великих китайських мережах супермаркетів.
Не тільки Запорізький регіон, але й Національний стенд України вперше був представлений на China International Import Expo. Демонструвалися українські продукти та послуги у галузі ІТ-інновацій, туризму, індустріалізації, освіти.
30356
Загалом більш ніж 200 українських бізнесменів змогли скористатися можливістю участі у міжнародній виставці у Шанхаї. 80 національних експозицій розміщувалися на 27 га виставкової площі.
360

200x150