64222 001 AUM Banner 600x80 en

Форум «AgroPro» у ВЦ «Козак-Палац»: практичні поради для аграрного бізнесу

11 листопада у виставковому центрі «Козак-Палац» стартував II спеціалізований аграрний форум з переробки продуктів тваринництва та рослинництва «AgroPro». Захід організований Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя, основаним на базі Запорізької торгово-промислової палати, за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу.

У форумі взяли участь заступник Міністра аграрної політика та продовольства України Олена Ковальова, голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль, представники міжнародних проектів технічної допомоги ЄС, Німеччини, Канади, Швейцарії, власники та керівники аграрних підприємств Запорізького регіону, компаній-переробників агропродукції.

Про інструменти державної підтримки в агросекторі та проекти міжнародної технічної допомоги, безпечність продукції, можливості виходу на зовнішні ринки йшла мова під час виступів гостей та експертів. Практичні поради - від аграріїв, що вже досягли вагомих результатих на внутрішньому та зовнішніх ринках.

Заступник Міністра аграрної політика та продовольства України Олена Ковальова зазначила: «Мені подобається, що цей захід дає комплексне уявлення про те, що треба робити для ефективного виробництва, переробки та постачання продукції і всередині країни, і на зовнішні ринки. Цікава організація, цікаво побудований порядок виступів – від сировини – до зовнішніх ринків, у виступах дуже авторитетних спікерів. Все це ті можливості, які обов’язково треба використовувати. Буду дуже рада, якщо у Запорізькій області якомога частіше проходитимуть такі форуми».

Запорізька торгово-промислова палата традиційно приділяє особливу увагу розвитку сектору АПК. У рамках проекту EU4Business і діяльності Центру інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя запорізькі аграрії отримали нові можливості. Зокрема, і майданчик для спілкування, обміну та отримання інформації, що надають такі конгресні заходи.

Перша пленарна частина форуму була присвячена інструментам державної підтримки в агросекторі та проектам міжнародної технічної допомоги.

Чим глибша переробка продукції, тим дорожчий і прибутковіший товар, - переконані експерти. Більше 10 авторитетних українських та міжнародних спікерів розповідатимуть про можливості виходу малих і середніх агропідприємств на зовнішні ринки та включення їх у ланцюги доданої вартості, правова тема форуму – захист від аграрного рейдерства.

На допомогу аграріям – презентували і розробки науковців Запорізького регіону. Зокрема, обладнання для виробництва харчових продуктів від Таврійського державного агротехнологічного університету.

Другий тематичний блок форуму акцентував увагу на практичних аспектах впровадження стандартів НАССР у харчовій промисловості, сучасних технологіях переробки продукції та досвіді кооперації. Власним досвідом організації переробки продукції, організації кооперації поділилися керівники запорізьких підприємств «СПП Лана», ПрАТ «Племзавод «Степной», ТОВ «Токмак Млин», громадської організації «Рада жінок-фермерів», обслуговуючого кооперативу «Дніпро».

Цікаво, що форум супроводжувала і експозиція продукції запорізьких фермерів. А 2 листопада учасники познйомляться з організацією переробки продукції на ПЖК «Запоріжжя» та відвідають садибу «АКВАЗОО» у с. Петрополь.

200x150