64222 001 AUM Banner 600x80 en

Формування ефективної системи підготовки персоналу на МСП

222222148 - 9 листопада у виставковому центрі «Козак-Палац» на тематичній конференції обговорили шляхи формування ефективної системи підготовки персоналу на МСП. Організатор заходу - Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя, оснований на базі Запорізької торгово-промислової палати, за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу, запрошує бізнес, навчальні заклади та професійні асоціації сформувати спільний план дій у сфері підготовки та підвищення кваліфікації.

Надійні помічники - авторитетні експерти, що беруть участь у заході. Протягом двох днів під час 5-ти тематичних блоків виступили більше 30-ти спікерів Запоріжжя, Дніпра, Києва, Івано-Франківська, представники міжнародних проектів.

У програмі заходу:

- сучасні тенденції розвитку та тренди підготовки та підвищення кваліфікації персоналу підприємства;

- формування стратегії організації роботи з персоналом на підприємстві: підбір, навчання, мотивація працівників;

- дискусія з представниками бізнесу, освітніх закладів та влади щодо проблем підбору персоналу на підприємствах та професійної орієнтації;

- європейська практика підготовки професійно-технічних кадрів;

- сучасні освітні та інформаційні технології для організації навчання.

Як знайти працівників, яких немає на ринку праці, роль бізнес-освіти на підприємстві, психологічні аспекти формування сучасного ринку праці, актуальні аспекти взаємовідносин між закладами професійної освіти та підприємствами - на ці та багато інших питань можна отримати відповідь під час конференції. Корисним буде і практичний досвід формування ефективної системи підготовки персоналу від представників компаній «ДТЕК», ПАТ «Укрзалізниця», поради від освітян та бізнес-тренерів.

Експерти зазначають, що на різних етапах бізнес потребує різних фахівців. Розібратися, які саме люди потрібні конкретній компанії, як сприяти їх розвитку, оцінювати та досягати разом з ними найвищих результатів – важливе завдання для кожного підприємства.

Перспективи підготовки робітничих кадрів на основі європейського досвіду дуальної системи професійної освіти – також серед надважливих тем конференції. Адже процедура підготовки робітничих кадрів, відповідність їх кваліфікації європейським професійним стандартам має бути конкурентною перевагою як на зовнішніх, так і внутрішньому ринку. Дуальна освіта означає поєднання теорії і практики та передбачає тісну взаємодію освітніх закладів та підприємств, що потребують кваліфікованих кадрів. Зокрема, Запорізькою торгово-промисловою палатою акумульовано досвід такої освітньої системи на основі співпраці з європейськими колегами – палат Манхайма, Лейпцига (Німеччина), Франції, Австрії.

Конференція «Формування ефективної системи підготовки персоналу на МСП» відбувається одночасно з традиційними щорічними спеціалізованими виставками навчальних закладів «Ярмарок освіти» та «Освіта за кордоном», що вже протягом 20-ти років допомагають випускникам обрати майбутню професію, а фахівцям – підвищити свій рівень кваліфікації та отримати додаткові знання.

200x150