64222 001 AUM Banner 600x80 en

Експорт: крок за кроком

12 жовтня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся тренінг під назвою: «Експортні операції: крок за кроком». Це перший освітній захід проекту «Центр підтримки експорту», який реалізується Запорізькою ТПП у партнерстві з Агенцією регіонального розвитку Запорізької області за сприяння проекту ПРОМІС. У числі учасників – більше 70 компаній регіону, як досвідчені експортери, так і компанії, що тільки планують виходити на зовнішні ринки.

Маркетингове дослідження, підтримка експорту, електронні ресурси для розвитку, підготовка товару, розрахунок витрат, ризики в міжнародній торгівлі та регуляторні документи, - ці та інші аспекти зовнішньоекономічної діяльності розглянули під час тренінгу.

Микола Ларін, експерт заходу, керівник проектів Асоціації експортерів і імпортерів «ЗЕД», розповідаючи про перші кроки при виході на закордонні ринки, робить акцент на необхідності підготовки експортного плану, аналізі конкурентів на ринку.

Віце-президент Запорізької ТПП Андрій Куц розповідає, що вже у листопаді навчальні заходи продовжаться: заплановано поділитися досвідом щодо використання електронних торговельних майданчиків. Адже це дуже актуальний та перспективний інструмент виходу на міжнародний ринок.

Варто відзначити, діяльність центру не обмежується тільки освітніми заходами. Кожного дня, окрім вихідних, у Центрі підтримки експорту, що розташований у Запорізькій торгово-промисловій палаті, можна отримати оперативну консультацію щодо умов та процедур експорту, розміщення комерційних пропозицій на електронних майданчиках тощо.

Наразі експерти Центру підтримки експорту запрошують взяти участь в анкетуванні, результати якого вже незабаром будуть використані під час підготовки практичного видання – путівника на зовнішніх ринках «Абетка експортера».

Анкета

200x150