64222 001 AUM Banner 600x80 en

Конференція PUIG Lub-Invest: нові можливості для міжнародної кооперації

IMG 7d426e4156025be0abc39274fe9746c5 V14 - 15 червня у польському місті Люблін відбувалася ІІІ Польсько-східна конференція PUIG Lub-Invest. Ця вкрай важлива подія для польсько-українських економічних відносин стала унікальною можливістю для поглиблення знань в галузі торгівлі, інвестицій і фінансів, а також сприяла встановленню ділових контактів з представниками бізнесу з багатьох країн.

У конференції взяли участь дипломати, представники бізнесу, органів влади, бізнес-асоціацій з Польщі, України, Білорусі, Арменії, Казахстану, Молдови, Узбекистану. Віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Дмитро Антонюк представив на міжнародній конференції інвестиційний потенціал Запорізької області, а також – наголосив на особливому значенні розвитку співпраці, бізнес-кооперації між регіонами.

У рамках заходу були організовані ознайомчі візити та перемовини з представниками ґмін Люблінського воєводства: ґміною Любартів, Немце, Конопниця, Бихава. Це надзвичайно важливий досвід для Запорізького регіону. Адже Польща пройшла шлях адміністративної реформи ще у 90-х роках ХХ століття. Наразі реформа самоврядування розширила права громади і сприяла розподілу ресурсів з більшою для людей користю.

Сподіваємося, дискусія щодо формування вектору розвитку об‘єднаних територіальних громад у Запорізькому регіоні за участю польських колег продовжиться вже восени: 11-12 жовтня у виставковому центрі «Козак-Палац» заплановано проведення ІІІ Міжнародного форуму кооперації територіальних громад і бізнесу «InCo Forum-2018».

За попередніми домовленостями, отриманими під час конференції у Любліні, – у заході планують взяти участь і представники польського місцевого самоврядування, малого та середнього бізнесу.

Програма конференції PUIG Lub-Invest була сформована на основі двох тематичних розділів, один з яких призначений для польських учасників: Напрям Схід – шанси, можливості і співробітництво(включає питання торгівлі, експорту та інвестицій на східні ринки), а другий під назвою: Польща – привабливий партнер для підприємців та інвесторів зі сходу (призначений для учасників з-за кордону). Особливу увагу було приділено аналізу інвестиційних можливостей на території Польщі, юридичних і податкових аспектів, пов’язаних з реєстрацією діяльності на ринку Польщі і ЄС, сертифікації товарів і пропозиції Спеціальних економічних зон.

Роботу ІІІ Міжнародного форуму кооперації територіальних громад і бізнесу «InCo Forum-2018» 11-12 жовтня у Запоріжжі планується організувати навколо трьох основних секцій: «Європейський досвід створення і функціонування об‘єднаних територіальних громад», «Внутрішня та зовнішня кооперація між ОТГ», «Розвиток добросусідських відносин між ОТГ і малим та середнім бізнесом».

200x150