Японська система менеджменту Кайдзен може запрацювати на запорізьких підприємствах

1Покращити якість виробництва, стати світовим лідером Японія змогла завдяки філософії безперервного вдосконалення Кайдзен (слово складається з двох ієрогліфів: «кай» - зміни та «дзен» - мудрість). Цю філософію сповідують такі всесвітньо відомі комапнії, як Toyota, Nissan, Canon, Honda.

Запорізька торгово-промислова палата, об’єднуючи провідні компанії регіону, завжди пропонує для бізнесу сучасні та дієві інструменти розвитку. 20 квітня разом з Кайдзен Клубом Запорізька ТПП запросила керівників, менеджерів підприємств найрізноманітніших сфер діяльності до участі у семінарі «Практика Кайдзен в управлінні компанією». Загалом у заході взяли участь близько 50 представників бізнесу.

Як відзначив віце-президент ЗТПП Дмитро Антонюк, зустріч була присвячена питанням постійного вдосконалення бізнес-процесів. Підприємці змогли з перших вуст дізнатися про особливості застосування японської філософії Кайдзен та про результати її запровадження.

Керівник Кайдзен Клубу в Україні Іван Сарвар зазначає, що на сьогодні в Україні з Кайдзен працюють більше 170 компаній. На жаль, у їх числі поки що немає запорізьких представників. «Вважаю, що для початку треба брати участь у таких ознайомчих заходах, відвідувати компанії, де вже запроваджуються інструменти Кайдзен. Найближча до Запоріжжя – «Интерпайп Сталь».

До речі, під час семінару дізнатися про виробничу систему «Интерпайп Сталь», реалізацію системи Кайдзен учасники змогли з розповіді консультанта Кайдзен Інститута України, спеціаліста групи контролінга «Интерпайп Сталь» Володимира Мєдвєдєва.

200x150