Країни Бенілюксу стають ближчими до Запоріжжя

34234234126 квітня Запорізька торгово-промислова палата приймає бізнес-делегацію з Бельгії та Люксембургу у складі представників підприємств інжинірингової, металургійної, аграрної, фінансової, юридичної галузей. Мета візиту - пошук у Запоріжжі нових ділових контактів.

Країни Бенілюксу, де сьогодні розташовані ключові для Європейського Союзу інституції, – бажані партнери для українських підприємств. Особливо - коли мова йде не тільки про інвестиційну співпрацю та створення спільних виробництв, але й отримання безцінного досвіду щодо правил виходу на європейські ринки.

Підтвердив це і партнерський проект Запорізької торгово-промислової палати - East Invest2 Європейської Комісії, що завершився минулого року. Зокрема, випускникам Академії малого та середнього бізнесу – запорізьким топ-менеджерам пощастило прослухати освітній курс від досвідченого експерта у галузі експорту бельгійської регіональної ТПП Люка ван Луверена, а також - отримати індивідуальні консультації та так звану «дорожню карту» експорту продукції.

Будемо сподіватися, що вже 26 квітня бізнес-перемовини з підприємцями Бельгії та Люксембургу у Запорізькій торгово-промисловій палаті допоможуть компаніям нашого регіону налагодити нові ділові контакти.

Довідково

У презентаційних матеріалах учасники делегації Бельгії та Люксембургу метою візиту до Запоріжжя найчастіше визначають налагодження кооперації у сфері переробки, пошук дистрибьюторів, експорт/імпорт продукції.

У складі делегації:

Торгово-промислова палата Люксембургу – національна бізнес-асоціація, що, як і Запорізька ТПП, однією з найголовніших місій вбачає розвиток зовнішньоекономічної співпраці.

Валлонське агентство з експорту та інвестицій (AWEX) – урядове агентство регіону Валлонія в Бельгії, яке відповідає за просування зовнішньої торгівлі.

Бюро інжинірингу GDTech – має спеціалізований досвід у таких галузях, як аеронавтика, енергетика, оборона та безпека на дорогах.

Сімейна компанія Menart – історично пов’язана з агросектором та спеціалізується на переробці органічних відходів, для чого має повний спектр машин.

Група компаній Paul Wurth – провідний гравець на світовому ринку проектування, постачання обладнання та виробничих потужностей для металургійної промисловості.