64222 001 AUM Banner 600x80 en

Як збільшити експорт до ЄС запорізької продукції?

1 MediumВдалий експорт до ЄС починається з європейських стандартів. На цьому наголошують експерти Проекту щодо сприяння збільшенню можливостей для експорту українських підприємств до Європейського Союзу, який реалізується за підтримки Good Governance Fund Уряду Великої Британії. Активний учасник проекту – Запорізька торгово-промислова палата.

6 березня до Запоріжжя завітав директор з технічних питань та стандартів Асоціації інженерів сільськогосподарського виробництва Великобританії Кіс Хоукен, координатори Проекту Андрій Кузьменко та Євгенія Шевченко.

Тренінг та індивідуальні консультації підприємств Запорізького регіону присвятили важливому питанню підготовки «технічних файлів» - стандартної технічної інформації щодо продукції, яка є обов’язковою умовою експорту в ЄС.

Асоціація, представником якої є пан Хоукен, уповноважена профільним британським інститутом і урядом Великобританії для розробки стандартів і є представником Європейського комітету зі стандартизації.

«Цільова група» проекту у Запорізькому регіоні – малі та середні підприємства машинобудівної галузі сектору АПК.

Пан Хоукен зазначає:

«Запорізький регіон є одним із центрів машинобудування, а саме – у сфері АПК. Ми бачимо великий потенціал для співпраці у цьому секторі економіки. Наша організація – одна з найстаріших у Великобританії – планує надати запорізьким компаніям інформацію щодо технічних стандартів, яка є необхідною для виходу на європейські ринки».

Серед учасників проекту – Оріхівський завод сільськогосподарських машин «Агротех», що випускає якісне і високопродуктивне обладнання для аграріїв. Станіслав Марич, представник «Агротеху» сподівається під час тренінгу набути знання та контакти, що допоможуть вийти на ринки Європи. Адже потужності підприємства дозволяють як постачати власну продукцію, так і працювати в кооперації з європейськими партнерами.

На сьогодні Запорізька торгово-промислова палата та профільні компанії регіону продовжують співпрацю з Проектом та чекають на участь експертів у промисловому форумі під час виставки «Машинобудування. Металургія» у травні. Таким чином міжнародні експерти сприятимуть передачі знань та досвіду для забезпечення виробництва продукції сільськогосподарського машинобудування у відповідності з європейськими вимогами.

200x150