Association4U допомагає долати бар’єри

P1016256 Medium26 лютого у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся семінар-презентація проекту ЄС Association4U, повна назва: «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС». Це технічна допомога українським урядовим інституціям у виконанні зобов’язань країни в рамках Угоди про Асоціацію.

- Проведений аналіз показав, що деякі галузі промисловості не можуть скористатися Угодою про Асоціацію України та ЄС, Поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі, яка надає преференції українським товарам. Зокрема, експорт до ЄС деяких товарів є набагато меншим, ніж він міг бути, якщо порівнювати зі світовим експортом, - зазначає експерт проекту ЄС Association4U Стефан Мозер.

В якості пілотного дослідження обрані сфери промисловості, які виготовляють таку продукцію, як насоси для рідин, двигуни та генератори, крани, клапани, промислове або лабораторне обладнання, радіолокаційні прилади, опалювальні печі, установки для кондиціонування повітря, газові лічильники.

Представники компаній-членів ЗТПП, експортери мали змогу дізнатись більше про проект, обговорити потенційні бар’єри та рішення щодо збільшення можливостей для експорту.

200x150