«Наша мета – стимулювати підприємства бути енергоефективними»

1 Medium16 лютого до Запорізької торгово-промислової палати завітали представники проекту консультування підприємств щодо енергоефективності, який реалізується Німецьким товариством міжнародної співпраці GIZ.

- Наразі ми знаходимося на етапі пошуку партнерів: інституцій, асоціацій, сфокусованих на роботі з підприємствами. Нам цікаво, чим займається Запорізька палата у цьому напрямку, адже знаємо, що ЗТПП успішно співпрацює з нашими колегами, - зазначив на початку зустрічі директор проекту Рікардо Кюльхайм.

Дійсно, з 2016 року Запорізька торгово-промислова палата є офіційною партнерською платформою Німецького товариства міжнародної співпраці GIZ. В Палаті регулярно відбуваються відбори учасників програм стажування у Німеччині, бізнес-майстерні. Протягом двох років стажування пройшли більше 20 менеджерів запорізьких компаній.

Презентуючи основні напрямки діяльності Палати, президент Запорізької ТПП Володимир Шамілов відзначив особливу увагу до тематики енергоефективності під час проведення спеціалізованих виставок, освітніх заходів, діяльність кластеру енергоефективності, до складу якого входять більше 30 підприємств-членів Палати.

Всі ці аспекти – чудова основа для успішної співпраці у рамках проекту, покликаного покращити енергоефективність та зменшити викиди парникових газів у компаніях. Задля досягнення цієї мети планують надавати консультаційні послуги для компаній, навчати, впроваджувати програми стимулювання, реалізовувати пілотні проекти.

З чого саме складаються ці заходи? По-перше, це тендерний відбір енергосервісних компаній та підприємств, щодо останніх – планується запровадження енергоефективних заходів – як приклад та взірець для інших. По-друге, створення інформаційної платформи для навчання компаній, поширення досвіду експертів проекту.

200x150