Вдалий експорт до ЄС починається з європейських стандартів - Запорізька торгово-промислова палата: Через співробітництво до процвітання

64222 001 AUM Banner 600x80 en

Вдалий експорт до ЄС починається з європейських стандартів

1 Medium30 січня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся семінар-презентація для підприємств машинобудівної галузі сектору агропромислового комплексу регіону. Захід став частиною Проекту щодо сприяння збільшенню можливостей для експорту українських підприємств до Європейського Союзу, який реалізується за підтримки Good Governance Fund Уряду Великої Британії. Активний учасник проекту – Запорізька ТПП.

Головний спікер зустрічі – Марк Геллєр, який має більш ніж 25-річний досвід підтримки урядів, організацій з підтримки бізнесу та компаній у виході на ринки ЄС, розповідає:

- Ми допомагаємо компаніям експортувати до ЄС. Основне завдання, що передує цьому, - відповідати всім вимогам європейського законодавства. Для цього проекту ми обрали сектор агропромислового машинобудування – як один із найперспективніших. Допоможуть у цьому і наші партнери – Британська асоціація сільгоспмашинобудування, що буде консультувати українські компанії.

Сьогоднішній семінар ми розглядаємо як відправну точку, початок роботи для досягнення мети – відповідності продукції європейським нормам і відповідно – можливостям виходу на європейські ринки. Ми надамо компаніям загальну інформацію та продовжимо спільну роботу під час наступних візитів до Запоріжжя. Дуже вдячні Запорізькій ТПП, яка працює у цьому проекті та допомагає компаніям!

Перехід до європейських стандартів та процесів якості потребує неабияких зусиль для самих компаній. Але тільки так можна досягти результату – виходу на ринки ЄС, - наголошує експерт.

Про це мова йшла під час зустрічі пана Геллєра та координатора проекту у Запорізькому регіоні Андрія Кузьменко з президентом Запорізької торгово-промислової палати Володимиром Шаміловим.

Обидві сторони зацікавлені у розвитку партнерства та обміну досвідом між українськими та зарубіжними спеціалістами машинобудівної галузі АПК.

Тим часом реалізація проекту не планує обмежуватися одним галузевим пріоритетом, а має реалізовуватися і в інших секторах виробництва. У цьому – важлива роль Запорізької ТПП, що об’єднує регіональний бізнес.

200x150