Ambiente

Сучасні ріелтори навчаються у Запорізькій ТПП

33 SmallФормування цивілізованого ринку нерухомості та підвищення іміджу професії ріелтора – актуальні завдання сьогодення. Один із дієвих кроків – підготовка кваліфікованих спеціалістів цього сектору економіки.

У Запорізькій торгово-промисловій палаті завершили навчання випускники першого в Україні курсу для ріелторів - початківців. Наш партнер – Запорізька регіональна Асоціація спеціалістів з нерухомості України (ЗР АСНУ) – запропонував програму навчання перш за все для тих, хто не знайомий з професією, але бажає спробувати себе у цій сфері діяльності.

За словами співорганізаторів, для ЗР АСНУ – це перший досвід проведення початкового ступеню навчання, і його дуже не вистачало, адже сертифікаційні курси більше спрямовані на підтвердження і підвищення кваліфікації вже працюючих спеціалістів.

Серед експертів курсу – керівники агентств нерухомості та спеціалісти суміжних професій.

Головним завданням навчальної програми було донести не тільки теорію, але й філософію професії, детально познайомитися з Кодексом Етики, без знання положень якого робота на ринку нерухомості недопустима. 40-годинний лекційний курс був присвячений таким важливим аспектам, як оформлення операцій з нерухомістю, професійним інструментаріям, правовим основам.

Практичні ж знання майбутні ріелтори отримають в агентствах нерухомості Запоріжжя. Випускникам курсу «Сучасний ріелтор» була надана можливість обрати місце стажування та роботи в одному з 14 запорізьких агентств.