Ambiente

Стандарти MSS та сталий розвиток організації

Клуб качества ЗТППЗавершальне у цьому році засідання Запорізького клубу якості було присвячене огляду нових стандартів MSS (міжнародної системи сертифікації) для сталого розвитку організації.

Відкриваючи захід, віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Дмитро Антонюк закликав присутніх поділитися думками щодо тематики засідань Клубу на наступний рік – адже важливо, щоб і в подальшому теми об’єднували інтереси всіх учасників Клубу, допомагали бізнесу досягати поставленої мети.

Семінар, що відбувся 23 листопада у Запорізькій торгово-промисловій палаті, став корисним джерелом інформації для спеціалістів та менеджерів Системи менеджменту якості, спеціалістів з охорони праці, екологів, а також керівників служб управління персоналом, логістики та спеціалістів у сфері організації виробництва, що відповідають за підтримку та вдосконалення Системи менеджменту організації.

За словами незмінного експерта Клубу, тренінг-менеджера, спеціаліста з управління знаннями Валерія Рюмшина, темою розмови обрано нові стандарти, які випустила компанія ISO протягом останніх декількох років.

Це оновлені стандарти, зі структурою вищого рівня, що мають схожі риси, але вирізняються своєю специфікою. Важливо донести до учасників Клубу, які переваги можна отримати, запровадивши ці стандарти в компанії.

- В залежності від специфіки підприємства, кожен зможе поставити свої питання, отримати коментарі, обговорити, чим кожен зі стандартів зможе вигідно підкреслити стратегічні переваги кожної окремої компанії, - зазначив тренер.