broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Обговорення проекту Кодексу етики медіатора відбулося у Запорізькій ТПП

P1014668 Small18 вересня за сприянням програми USAID та Національної асоціації медіаторів України у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулося обговорення проекту Кодексу етики медіатора.

Вітаючи учасників зустрічі, віце-президент НАМУ Владислава Каневська зазначила, що такі зустрічі завжди надають наснаги: «…Завітавши до Запоріжжя, бачимо, що є підтримка, є професійні медіатори, а значить – є перспективи розвитку медіації*. Адже 20 років тому – коли все тільки починалося – розвиток був дуже повільним».

У свою чергу, віце-президент Запорізької ТПП Андрій Куц висловив вдячність представникам проекту за обрання саме ЗТПП майданчиком для обговорення: Адже Палата, працюючи для бізнесу, завжди прагне до використання сучасних інструментів ділової підтримки та допомоги, і медіація – у їх числі:

- Це ефективний інструмент вирішення конфліктів та спорів, який ми прагнемо надавати нашим підприємцям. Сьогодні у Запорізькій ТПП працює Центр бізнес-медіації, що готовий надавати компаніям послуги з ефективного вирішення конфліктів.

Для максимально якісного надання послуг з медіації в Україні ініціативною групою практикуючих медіаторів, що представляють понад 20 організацій з різних регіонів України було розроблено проект Кодексу етики медіатора.

Робоча зустріч у Запоріжжі – третя у рамках всеукраїнського туру з обговорення проекту. Кодекс розроблено з урахуванням Європейського кодексу етики медіатора, зарубіжних стандартів і вітчизняної практики діяльності медіаторів.

* Медіація – позасудова процедура врегулювання конфлікту (спору) шляхом переговорів сторін конфлікту за допомогою одного або кількох нейтральних посередників (медіаторів).