Ambiente

East Invest 2 допомагає бізнесу розвиватися

DSC 8710 MediumУ Києві відбулася East Invest 2 Annual Partner Conference – підсумкова конференція партнерів, що об’єднала учасників із 20 країн Євросоюзу та країн Східного партнерства, більше 100 організацій з підтримки бізнесу з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови, України та країн – членів ЄС. У їх числі – і Запорізька торгово-промислова палата.

Віце-президент ЗТПП Андрій Куц представив результати роботи організації у рамках проекту та поділився першими підсумками та досягненнями представників бізнесу регіону – учасників заходів East Invest 2 у Запоріжжі. Адже протягом невеликого проміжку часу у ЗТПП відбулися Академія малого та середнього бізнесу, випускниками якої стали більше 30 запорізьких топ-менеджерів, програма BCO Exchange для аграріїв та виробників харчової продукції. Власне ж Запорізька ТПП виступила учасником спільного з Вільнюською торгово-промисловою і ремісничою палатою Twinning-проекту.

Приємно, що на успішних результатах представників запорізького бізнесу – випускників Академії наголосив у своєму виступі Посол, голова Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі. Зокрема, пан Посол навів приклад Запорізької кондитерської фабрики, що розширює міжнародну співпрацю та прагне нарощувати об’єми експорту, ТОВ «Зелений Дар» -застосовує на практиці отримані знання та впевнено крокує до мети - організації збуту плодоовочевої продукції запорізьких товаровиробників на зовнішніх ринках.

Хьюг Мінгареллі запевнив учасників конференції, що економіка кожної країни має потенціал процвітати далі як завдяки кваліфікованим кадрам усередині країни, так і об’єднанню зусиль із сусідніми країнами-партнерами. Одним із основних результатів проекту East Invest є створення робочих місць.

Президент торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков зазначив: «Успішні кейси українських компаній, поліпшення бізнес-клімату в Україні, інновації у секторі малого та середнього бізнесу – конкретні результати проекту. Я впевнений: ми рухаємось у вірному напрямку. ТПП України змінилась кардинально за період участі у проекті. Наша організація прагне бути справжньою «success story» задля допомоги вітчизняному бізнесу. Дуже приємно, що в Україні ми маємо підтримку таких проектів у державних органах влади».

Конференція надала можливість зібрати організації зі сприяння бізнесу країн Східного партнерства разом, обмінятися набутим досвідом та думками щодо подальшої діяльності. Захід підтвердив той факт, що голос бізнесу може бути почутим, а нові ринки – відкритими.

Продовження проекту East Invest чекають усі країни Східного партнерства.