broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Українсько-Хорватський бізнес-форум сприяє співпраці

horvat VУкраїнсько-Хорватський бізнес-форум відбувся у місті Загреб за участю прем’єр-міністрів обох країн та близько 30 українських та понад 50 хорватських компаній. Співорганізаторами заходу виступили ТПП України та Господарча палата Хорватії за активної організаційної підтримки Посольства України в Республіці Хорватія та офіційного представника ТПП України у Хорватії, Почесного консула України у Хорватії Івіци Піріча. Промислово-економічний потенціал Запорізького регіону на форумі презентував президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов.

Мета форуму – активізація українсько-хорватського співробітництва та налагодження коопераційних зв’язків, насамперед у таких ключових сферах, як будівництво, суднобудування і ремонт кораблів та яхт, енергозбереження, фармацевтика, туризм, виробництво торговельного та холодильного обладнання, постачання продуктів харчування та вин, металу та металовиробів, інвестування в нерухомість та у готельний бізнес Хорватії й інших.

Член ЄС з 2013 року, Хорватія представляє можливість доступу до капіталу ЄС через бізнес-співпрацю. Поки що Україна займає 14% товарообігу Хорватії. Цей обсяг торгівлі може бути істотно збільшений. Домовленості, які були досягнуті на попередніх двох форумах, вже дають свої відчутні результати. Український експорт до Хорватії зростає - за минулий рік показники збільшилися на 5%.

Враховуючи специфіку економік Хорватії та України, на форумі у Загребі український бізнес одержав можливість посилити та покращити своє виробництво, активізувати кооперацію з хорватськими підприємцями в таких сферах, як будівництво, суднобудування, енергозбереження, фармацевтика, виробництво торговельного та холодильного обладнання, постачання продуктів харчування та вин, металу тощо.

Мова йшла й про посилення співробітництва у туристичній галузі, зокрема шляхом збільшення кількості спільних туристичних проектів з метою створення об’єктів туристичної інфраструктури в Україні. Це вже третій україно-хорватський бізнес-форум за останні півтора роки.

Вітчизняні підприємці представляють різноманітні галузі: машинобудування, сільське господарство, фармацевтику, будівництво, торгівлю тощо.

Форум пройшов на майданчику Господарчої палати Хорватії.