Ambiente

Пенсійні та податкові новації вивчали на практикумі

Пенсійні та податкові новації вивчали на практикуміУ Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся практикумів для підприємців, присвячений новаціям пенсійного законодавства та податковим змінам. Консультували та роз'яснювали окремі норми Закону представники Головного управління пенсійного фонду України в Запорізькій області та Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Зокрема, мова йшла про подальші шляхи реформування пенсійної системи в Україні, основні напрямки розвитку Пенсійного фонду України, удосконалення системи функціонування та надання послуг населенню та підвищення прозорості діяльності ПФУ, актуальні питання щодо порядку оформлення та подання документів для призначення та перерахунку пенсій, виплати пенсій працюючим пенсіонерам.

Корисною інформацією для підприємців стала інформація про порядок проведення готівкових розрахунків, особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку, підстави проведення фактичних перевірок та продаж технічно складних товарів через РРО.

Окрема увага була приділена особливостям оподаткування доходів приватних підприємців у 2017 році (податок на доходи, військовий збір), застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами, оподаткування заробітних плат найманих робітників та порядок повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу.

Наприкінці семінару спеціалісти відповіли на запитання щодо практичного застосування окремих норм законодавства.