broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Підприємці Запоріжжя та Мелітополя познайомилися з новим проектом з підтримки експорту

P1013738 Small24 травня Запорізька торгово-промислова палата запросила підприємців регіону, що планують експортну діяльність, познайомитися з деталями Проекту Good Governance Fund, партнером якого у Запорізькому регіону виступає ЗТПП. Ініціатива спрямована на сприяння збільшенню можливостей для експорту українських підприємств до ЄС та реалізується за підтримки Уряду Великої Британії.

Керівник Проекту в Україні Андрій Кузьменко під час зустрічі з керівниками компаній – членів ЗТПП у Запоріжжі та Мелітополі повідомив, що загальна ідея Проекту – збільшити можливості для експорту малих та середніх українських підприємств до ЄС із використанням потенціалу поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна-ЄС. В рамках проекту буде обрано декілька галузей виробництва, які мають високий експортний потенціал та започатковано партнерство між відповідними галузевими асоціаціями України та галузевими асоціаціями ЄС та Великобританії з метою передачі відповідних знань та досвіду, а також надання безпосередньої допомоги. Стосовно Запорізького регіону – попередньо пріоритетною галуззю визначено машинобудування.

Така співпраця буде також унікальною можливістю для започаткування В2В контактів, пошуку перспективних партнерів та встановлення ділових зав’язків з асоціаціями, компаніями, торговими мережами ЄС/Великої Британії.

З огляду на те, що на сьогодні однією з основних перешкод для експорту є невідповідність продукції та діяльності компаній нормам та стандартам ЄС, відповідним ринковим вимогам, які існують для різних товарів у різних галузях, передбачається надати сприяння українським компаніям щодо досягнення такої відповідності шляхом передачі знань та досвіду (щодо розуміння цих вимог, шляхів досягнення відповідності ним, процедур проходження сертифікації, відповідних практичних питань тощо).

Проект є пілотним, розрахованим на конкретний результат у визначеній часовій перспективі (за 6-9 місяців), у разі його успішності, планується на основі результатів реалізувати його другу фазу та розробити додаткові механізми підтримки українських компаній.