broker tamojnya zaporozhzhye eur1

ЗАПОРІЗЬКА ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА ПАЛАТА: ІНІЦІАТИВИ ДЛЯ БІЗНЕСУ

23 березня о 12.00 у ВЦ «Козак-Палац» відбулося розширене засідання Ради Запорізької торгово-промислової палати, на якому будуть підведені підсумки 2011 року та сформовані завдання на 2012 рік.
Про підсумки діяльності Запорізької ТПП у 2011 році та завдання на 2012 рік, що традиційно здійснюється задля потреб бізнесу та разом з бізнесом, доповів Президент ЗТПП Володимир Шамілов.
В обговоренні взяли участь керівники провідних підприємств регіону – членів Ради ЗТПП, почесні гості – перший заступник голови Запорізької облради Олександр Клепаков, заступник Запорізької обласної державної адміністрації Петро Гончарук, заступник міського голови Юрій Каптюх, президент ЗОСПП(Р) «Потенціал» Петро Ванат, ветерани палатівського руху Леонід Хаджинов, Рафаель Мурадян та інші.

Інформаційні можливості та сучасна інфраструктура Палати у 2011 році були спрямовані на реалізацію основних заходів програм соціально-економічного розвитку Запорізької області, активізації бізнес-середовища краю та впізнавання регіонального представництва в країні та поза її межами.
  • ЗТПП продовжувала роботу зі сприяння зовнішньоекономічній діяльності, вдосконалення форм інформаційної підтримки підприємництва, правового супроводу.
  • Проведені міжнародні інвестиційні форуми та спеціалізовані виставки, коопераційні біржі за участю німецьких, австрійських компаній. Організовані ділові місії, зокрема – до Федеративної Республіки Бразилія, продовжувалося співробітництво з Німеччиною, Чехією, Російською Федерацією, Грузією, Казахстаном.
  • Надаючи послуги бізнесу, Палата в першу чергу приділяє увагу їх якості та актуальності. У 2011 році ЗТПП пройшла ресертифікаційний аудит системи менеджменту якості на відповідність міжнародному стандартам ISO 9001:2008.
  • Запорізька ТПП – член експертної асоціації країн СНД. У 2011 році ЗТПП отримано Свідоцтво про атестацію будівельної лабораторії. Працює акредитована лабораторія з радіологічного контролю, здійснюється інжинірінгова дяільність.
  • Здійснювалися навчальні проекти для бізнесу у галузі зовнішньоекономічної діяльності і митного регулювання, податкового та бухгалтерського обліку. Розпочато практику проведення вебінарів – семінарів, організованих за допомогою інтернет-технологій у режимі прямої трансляції.
Особлива увага приділяється міжнародним освітнім проектам. Зокрема, встановлені зв’язки із закордонними бізнес-школами та навчальними центрами: Лондонською школою бізнесу та фінансів, Інститутом підприємництва Cisco, спільно з Академією Леона Козьмінського створений польсько-український освітній центр.

Довідково:
  • Протягом 2011 року до лав палатівського руху стали 34 компанії – і на кінець 2011 року вона становила 516 суб’єктів підприємницької діяльності.
  • Рада Палати визначає основні напрямки, пріоритети та форми практичної діяльності з членами Палати, розглядає і затверджує перспективні плани роботи з членською базою, звіти про їх виконання, що подаються Президією Палати. У числі підприємств, що входять до складу Ради Палати, - ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод», ПАТ «Запоріжтрансформатор», ВАТ «Укрграфіт», ТОВ «ПКФ «Ольф», ТОВ «Продмаш» та інші.