День технологій та інновацій - у Запорізькій торгово-промисловій палаті

111У Запорізькій торгово-промисловій палаті стартував «Technology & Innovation Day» - місце зустрічі представників промислових підприємств, розробників, науковців та освітян, представників владних структур, бізнес-асоціацій. У комбінованому форматі офлайн/онлайн захід об’єднав інноваційні пропозиції і запити компаній-замовників, покликаний сприяти просуванню кращих технологій та їх впровадженню на українських і закордонних ринках.
Серед компаній – членів Запорізької торгово-промислової палати традиційно багато підприємств, що продукують інновації, впроваджують у виробництво сучасні технології і завжди користуються нагодою представити власні розробки.

Як зазначив віцепрезидент Запорізької ТПП Андрій Куц, Палата традиційно приділяє особливу увагу якнайширшій презентації запорізького бізнесу в Україні і за кордоном. Ефективний інструмент для цього – такі комунікаційні майданчики, спеціалізовані конгресно-виставкові заходи, що відбуваються у ВЦ «Козак-Палац». Зокрема, 18-20 травня компанії запрошують до участі у Запорізькому Промисловому Форумі.
У відкритті заходу взяли участь директор департаменту цифрової трансформації Мінстратпрому Ігор Лисицький, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко.
Зокрема, Артур Бойко під час виступу наголосив:
- Запорізька область славетна своїми промисловими традиціями, у той же час, можемо представити інноваційні проекти у галузі альтернативної енергетики, ІТ-технологій, серед перспектив – виробництво водню, створення DATA-центрів у Запорізькій області. Відзначу, що Запорізька торгово-промислова палата завжди виступає центром обєднання та презентації кращих інновацій регіону.
Генеральний директор Асоціації підприємств промислової автоматизації України, Олександр Юрчак - організатора події у Запоріжжі, розповів, що протягом Дня технологій та інновацій заплановано більше 10 презентацій від запорізьких розробників.
Чекаємо на представлення інноваційних розробок у галузі промисловості, енергетики, інфораструктури, транспорту, ІТ-продуктів, автоматизації. Більшість із них уже мають досвід застосування на підприємствах України, є і проєкти-початківці.
Серед учасників – інжинірингова компанія «Тріада ЛТД Ко» - виконує повний цикл виробництва, від проектування – до впровадження готових технологій у сфері роботизації зварювальних процесів, у тому числі – сучасні проєкти з використанням 3D-технологій реалізуються на підприємствах аерокосмічної галузі. «IZIVIZ» - запорізький розробник унікальних дронів для потреб промисловості. Проєкт PROFI+ - це автори великогабаритного 3D-принтеру, інших власних розробок у сфері адитивних технологій. Компанія «Green System» - презентує бізнес-кейси для промислових підприємств з будівництва сонячних електростанцій та багатьох інших.
Заплановані три основні тематичні блоки:
1. Стан та інструменти розвитку інновацій на регіональному рівні.
2. Бізнес-кейси провідних промислових підприємств регіону.
3. Презентація кращих інноваційних рішень.
Активну участь у заході беруть компанії - учасники запорізького кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» - професійного об’єднання підприємців, науковців і бізнес-асоціацій. У числі спікерів - представники Національного університету «Запорізька політехніка», великих промислових компаній «Запоріжкран», «Запоріжсталь».

Проєкт з розвитку кластерів ІАМ в регіонах Харкова та Запоріжжя «ClusteRISE» виконує «Асоціація підприємств промислової автоматизації України» (АППАУ) в рамках проєкту «Застосування та реалізація Угоди про асоціацію ЄС – Україна у сфері торгівлі», що впроваджується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини. Окремі думки, висловлені в матеріалах, є особистою позицією авторів і необов’язково відображають точку зору Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32