Онлайн-семінар: «Готуємось до річної звітності»

photo

26 січня Запорізька торгово-промислова палата запрошує на онлайн-семінар: «Готуємось до річної звітності – 2020: аналіз змін, особливостей та порядку підготовки податкових декларацій та фінансової звітності підприємств».

1. Податок на прибуток підприємств
 Аналіз змін, внесених законом № 466 та іншими законами в 2020 році до порядку нарахування податку на прибуток підприємств
 Визначання доходів при формуванні об’єкту оподаткування податком на прибуток: підстави та дати визнання доходів, вплив фінансових операцій, операції з нерезидентами, документальне підтвердження господарських операцій
 Визначення витрат при формуванні об’єкту оподаткування податком на прибуток: підстави та дати визнання витрат, вплив фінансових операцій, операції з нерезидентами, амортизація та витрати на ремонт і утримання основних засобів, облік зобов'язань, витрати майбутніх періодів
 Аналіз нових і старих податкових різниць, на суму яких коригується об’єкт оподаткування податком на прибуток
 Дисконтування довгострокових фінансових активів та зобов’язань. (Порядок розрахунків. Відображення в обліку. Документальне оформлення операцій з дисконтування. Вплив дисконтування та фінансову звітність та на об’єкт оподаткування податком на прибуток. Як уникнути дисконтування?)
 Нова декларація з податку на прибуток: на що звернути увагу?
 Огляд актуальних консультацій ДПС щодо податку на прибуток підприємств.

2. Особливості складання річної фінансової звітності 2020
 Аналіз змін, внесених в П(С)БО в 2020
 Склад річної звітності для різних видів підприємств, терміни подачі
 Фінансова звітність яких підприємств підлягає обов'язковому аудиту? Вимоги до аудиторських компаній, що виконують обов’язковий аудит
 Звіт з управління: як складати
 Нюанси застосування П(С)БО та МСФЗ при відображення в обліку та звітності окремих господарських операцій та процесів
 Облікова політика підприємства: проводимо аналіз існуючої облікової політики, вносимо зміни на початок 2021 р.
 Інвентаризація активів та зобов’язань: коли обов’язкова, як и в які строки проводити, як оформляти документально та відображати в обліку результати інвентаризації
 Аналіз актуальних консультацій Міністерства фінансів стосовно ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності, виданих в 2020

3. ПДВ: аналіз змін та огляд актуальної практики оподаткування
 Зміни в законодавстві – 2020 стосовно нарахування та сплати ПДВ – на що звернути увагу;
 Особливості визначення об’єкту оподаткування при здійсненні операцій з постачання
 Податкові зобов’язання: нюанси визнання в окремих операціях (дата виникнення, місце постачання), зовнішньоекономічні операції з постачання товарів, послуг
 Податковий кредит: нюанси визнання, дата виникнення, місце постачання, операції з нерезидентами, випадки нарахування податкових зобов’язань в частині раніше визнаного податкового кредиту
 Зупинення реєстрації податкових накладних / розрахунків коригувань: що нового?
 Податкова накладна / розрахунок коригування: аналіз актуальних роз’яснень та консультацій ДПС щодо складання та реєстрації
 Застосування штрафних санкцій за порушення законодавства з ПДВ в умовах карантину: що треба знати
 Аналіз актуальних консультацій ДПС – 2020 щодо застосування податкового законодавства з податку на додану вартість.

4. Єдиний податок.
 Зміни в оподаткуванні єдиним податком - 2020: прийняті зміни та наявні законопроекти, що знаходяться на розгляді
 Умови перебування юридичних осіб та ФОП на спрощеній системі оподаткування. Які види діяльності є не сумісними з перебуванням на спрощеній системі оподаткування?
 Що є доходами платника єдиного податку при визначенні об’єкта оподаткування єдиним податком?
 Особливості роботи підприємств з ФОП: переваги та ризики, можливості для оптимізації податкового навантаження. Варіанти правових відносин підприємства з ФОП: коли вигідно попрацювати з ФОП, нюанси заміни найманих працівників ФОП-ами: коли і який механізм, ризики роботи з ФОП: визнання відносин трудовими, визнання угод такими, що містять ознаки фіктивності, можливі податкові режими, доступні для використання ФОП, нюанси співпраці юридичних осіб з ФОП - єдинниками різних груп і режимів оподаткування
 Аналіз актуальних консультацій ДПС щодо оподаткування єдиним податком

5. Відповіді на питання слухачів.

Семінар відбудеться в режимі онлайн на базі електронної платформи Zoom з можливістю отримувати відповіді на свої питання.
Ведуча: Катерина Проскура (м. Київ), cертифікована аудиторка, диплом ACCA ДіпIFR, судова експертка, керівниця департаменту аудиту та супутніх до аудиту послуг компанії PSP Audit, лекторка Аудиторської палати України, Ліга-Закон
Вартість участі - 540 грн. (в т.ч. ПДВ)

Реєстрація учасників:

м. Запоріжжя: