Регіональний марафон «AQUA FARMING-2020»: на часі – розвиток аквакультури

20201208 101650 1

Регіональний онлайн-марафон «AQUA FARMING-2020» (Запоріжжя-Миколаїв-Одеса) триває. 9 грудня про можливості водного фермерства, нові ідеї для створення бізнесу у рибній галузі спілкувалися з науковцями та підприємцями.
До дискусії долучилися експерти Інституту рибного господарства і екології моря (м. Бердянськ). Це єдина в Україні наукова установа, що забезпечує комплексні рибогосподарські дослідження для Азовського та Чорного морів.

Зокрема, директор Інституту рибного господарства та екології моря, кандидат біологічних наук Леонід Ізергін і заступник директора з наукової роботи, кандидат біологічних наук Костянтин Дем’яненко доповідали про стан запасів водних біоресурсів Азовського моря, перспективи рибальства, потенціал розвитку аквакультури в південно-східній Україні.
Спікерами конференції виступили керівник Організації роботодавців «Запорізька обласна асоціація роботодавців у сфері рибної галузі» Володимир Череповський, керівник Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізькій області Володимир Степаненко.
Про власний успішний досвід ставкового господарства в Запорізькому регіону розповів засновник форелевої ферми Вахтанг Джобава.
Практичним досвідом і амбітними проєктами у сфері вирощування риби і ракоподібних поділився директор ТОВ «Акваферма «Тилігул» Любомир Гайдамака.
Серед основних тез:
- У сучасному світі розвиток аквакультури є одним із найперспективніших.
- Аквакультура має бути механізмом виконання завдання щодо забезпечення продовольчої безпеки держави.
- Перспективним є розвиток сільського зеленого туризму на засадах відродження водного фермерства в Запорізькій області.
- Доцільним і взаємовигідним є об’єднання підприємців навколо спільного вирощування, переробки рибної продукції.
- Однією з форм об’єднання має стати Кластер рибопромислової галузі.
Захід організований Центрами інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя, м. Миколаєва та м. Одеси за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business.
Продовження Регіонального марафону «AQUA FARMING-2020» - вже завтра, 10 грудня! Приєднуйтесь!
Деталі:

logo international trade centre 01