Учасники кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» беруть участь у формуванні стратегії розвитку промисловості регіону

20201204 132534 копия4 грудня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулася зустріч національного консультанта ПРООН з розвитку сектору промисловості і машинобудування Дар’ї Легези з керівниками запорізьких підприємств – учасниками кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування».
«Наразі ПРООН готує проєкт стратегії розвитку Донецької і Запорізької областей у сфері промисловості і машинобудування. Для нас важливо професійні поради представників підприємств Запоріжжя щодо необхідних кроків у 2021 році і протягом наступних 5 років», - зазначає пані Дар’я.
Зокрема, стратегія стосується у першу чергу таких галузей, як виробництво готових металевих виробів, електронних компонентів, гумових і пластмасових виробів, електромедичного і електротерапевтичного обладнання, машин і обладнання, автотранспортних засобів, ремонт і монтаж машин, обладнання, комп’ютерної техніки.
Учасники кластеру, що працюють у сфері машинобудування, зварювання, електротехнічної продукції, представляють вищі навчальні заклади, взяли активну участь у дискусії та долучилися до роботи над стратегією. Співпраця триває.
Нагадаємо, проєкт регіонального кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» створений близько двох років тому. Це ініціатива Запорізької торгово-промислової палати, Асоціації Підприємств Промислової Автоматизації України, Національного університету «Запорізька політехніка» та групи компаній підтримала програма ООН з відновлення та розбудови миру. А віднедавна – заручився міжнародною, регіональною підтримкою. Також діяльність Кластеру визначена одним із перспективних напрямів у Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2027 року.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32